Zagreb
Zagreb u svijetu
30.1.2014. 19:50:40h
Ljupki glavni grad, među 501 mjestom u svijetu koja morate posjetiti
Ponuda Zagreba ušla u prestižne turističke vodiče 501 Must-visit destinations i 501 Must-visit cities, koji daju pregled ponajboljih svjetskih atrakcija
peatc / flickr.com

Ako se po jutru dan poznaje, zagrebačkom turizmu ove godine bi moglo biti bajno i sjajno. Nakon objave da su lanjski rezultati posjeta i noćenja i posjeta bili najbolji dosad, te nedavne nominacije grada za najbolju europsku destinaciju 2014., stiže novo priznanje.

Zagreb je uvršten u renomirane turističke vodiče 501 Must-visit destinations i 501 Must-visit cities, prvi put od postojanja tih vodiča koje od 2006. objavljuje jedna britanska izdavačka kuća.

- Oba vodiča nude pregled različitih svjetskih odredišta, a za svako je na jednoj strani opisano što ga čini posebnim te što se ne smije propustiti. Za Zagreb ističu da je to ljupki glavni grad Hrvatske; izgrađen u austro-ugarskom stilu; pun crkava, muzeja i umjetničkih galerija; a čitateljima preporučuju posjetiti groblje Mirogoj, Gornji grad, park Maksimir te, naravno, Donji grad - priopćili su iz gradske Turističke zajednice.

Spominju i da je Zagreb na nedavnoj kongresnoj burzi Conventa u Ljubljani stekao certifikat izvrsnosti, kao kvalitetno odredište za poslovne ljude.

Piše: Sergej Novosel Vučković/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved