Veliko Trgovišće
Tuđman i turizam
31.1.2014. 22:24:53h
Kako bi Veliko Trgovišće moglo postati turistički poželjna destinacija?
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u pratnji zamjenice Jasne Petek i potpredsjednika Županijske skupštine Tomislava Končevskog posjetio je jučer općinu Veliko Trgovišće gdje je održao radni sastanak s rukovodstvom Općine.
Croq / wikipedia.org

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u pratnji zamjenice Jasne Petek i potpredsjednika Županijske skupštine Tomislava Končevskog posjetio je jučer općinu Veliko Trgovišće gdje je održao radni sastanak s rukovodstvom Općine.

U razgovoru s načelnikom Robertom Grebličkim, njegovom zamjenicom Šteficom Kukolja te predsjednikom Općinskog vijeća Mladenom Horvatinom, župan je na samom početku istaknuo kako je cilj posjeta saznati koji projekti su u planu na području općine, iz kojih će se izvora financirati te u kojem dijelu Županija može pomoći pri realizaciji.

Župan je predstavio nadolazeće projekte i natječaje na županijskoj i nacionalnoj razini, a najavio je i rekonstrukciju ceste kroz Veliko Trgovišće koja je služila kao obilazni pravac za vrijeme rekonstrukcije „zagorske magistrale“, a što će financirati Hrvatske ceste.

Dotakli su se teme programa javne rasvjete predstavljene na sastanku s gradonačelnicima i načelnicima, prekategorizacije pojedinih cesta na području Velikog Trgovišća, a jedna od tema je bila i turistička promocija općine kao rodnog mjesta prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Župan je spomenuo i projekt poduzetničkog inkubatora u Krapini, projekt energetske učinkovitosti na zgradama zdravstvenih institucija KZŽ te program poticanja lokalnog razvoja u sklopu kojeg će Županija dodijeliti dva milijuna kuna za pripremu projektne dokumentacije jedinicama lokalne samouprave.

Na sastanku s ravnateljicom Osnovne škole Veliko Trgovišće Dianom Duk-Petek te članovima školskog odbora župan Kolar je najavio bolju komunikaciju između predstavnika školskog odbora i osnivača škole. Županija će pomoći školama uz pokrivanje materijalnih troškova i opskrbom papira za cijelu školsku godinu, a napravit će se i energetska snimka stanja u školi zbog ušteda energije u sustavu rasvjete.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved