Sukošan
Rezultati
1.2.2014. 9:48:31h
Trideset tisuća gostiju ostvarili 325.000 noćenja
Statistički rezultati koje je objavila Turistička zajednica općine Sukošan govore kako je u protekloj godini oboren poslijeratni rekord boravka i noćenja u ovom turističkom središtu.
Mi Cha / flickr.com

Statistički rezultati koje je objavila Turistička zajednica općine Sukošan govore kako je u protekloj godini oboren poslijeratni rekord boravka i noćenja u ovom turističkom središtu. Oko 30.000 gostiju ostvarili su 325.000 noćenja što je pet posto više u dolascima i šest posto više u noćenjima. Ovo su podaci bez turista na crno, neprijavljenih gostiju.

- Osim Hrvata najbrojniji su Nijemci, Slovenci, Austrijanci, Poljaci, Slovaci, Česi, nabrajao je Nikola Milošević, direktor TZ Sukošan.

U jednom danu na početku mjeseca kolovoza u Sukošanu je boravilo točno 3.680 gostiju. A kako po posljednjem popisu stanovništva u Sukošanu živi 2.816 stanovnika broj gostiju tog dana bio je za 864 veći od broja žitelja, odnosno za oko 30 posto.

- Angažiranošću internog inspektora znatno se povećao broj prijavljenih, naročito kod vikendaša, objašnjava Milošević.

Temeljeni cilj ove godine je dodatno povećati turistički promet kada je riječ o dolascima i noćenjima te financijskim učincima kroz turističku potrošnju.

- Shodno navedenom prioritet nam je proširenje predsezone i postsezone, poticanje seoskog turizma u općinskom zaobalju, jačanje sukošanskog područja kao kamping i regije malih hotela, jačanje i širenje e-marketinga i proširenje tržišta na zemlje sjeverne Europe, kao i nastavak i proširenje regionalne suradnje unutar Hrvatske i u inozemstvu, zaključio je Nikola Milošević.

Piše: Velimir Brkić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved