Mali Lošinj
Ekstra kvaliteta
4.2.2014. 12:13:25h
Lošinjski apartmani prvi s oznakom Kvarner Family
Privilegiju da postave oznaku »Kvarner Family« za sada su potpisivanjem ugovora dobila 22 iznajmljivača – 15 iz Lovrana, tri iz Matulja i četiri u Malom Lošinju – Silvana Garić, Tihana Dakić-Barichevich, Đurđica Vrbanović i Tanja Pletikosa
andjohan / flickr.com

Privilegiju da postave oznaku »Kvarner Family« za sada su potpisivanjem ugovora dobila 22 iznajmljivača – 15 iz Lovrana, tri iz Matulja i četiri u Malom Lošinju – Silvana Garić, Tihana Dakić-Barichevich, Đurđica Vrbanović i Tanja Pletikosa

MALI LOŠINJ Prvu oznaku kvalitete obiteljskog smještaja »Kvarner Family« u Primorsko-goranskoj županiji, jučer je na kući Silvane Garić u Malom Lošinju postavio župan Zlatko Komadina, čime je označen početak provedbe jedinstvenog pilot projekta u Hrvatskoj kojem je cilj pridonijeti dodatnoj prepoznatljivosti i potvrdi kvalitete privatnog smještaja, koji na Kvarneru, sa 87.400 kreveta, čini 51 posto ukupnih smještajnih kapaciteta.

Privilegiju da na svojim objektima postave oznaku »Kvarner Family« za sada je potpisivanjem ugovora dobilo 22 iznajmljivača, i to 15 na lovranskom području, tri u Matuljima i četiri u Malom Lošinju, a uz Silvanu Garić, to su još vlasnice apartmana Tihana Dakić-Barichevich, Đurđica Vrbanović i Tanja Pletikosa, koje su jučer prisustvovale maloj svečanosti u dvorištu gđe. Garić. Tom prigodom skupu se obratio gradonačelnik Gari Cappelli, koji je iskazao zadovoljstvo što je prva oznaka postavljena upravo u Malom Lošinju te zahvalio županu Komadini i Županiji što su krenuli u provedbu projekta. Posebno je pritom izdvojio krčkog turističkog djelatnika Nedu Pinezića, koji je i prisustvovao jučerašnjem postavljanju oznake na Lošinju, budući je upravo on najustrajanije ukazivao na potrebu da se privatni smještaj posebno valorizira, što je u konačnici rezultiralo i provedbom pilot projekta. 

Na otoku 840 iznajmljivača
Gari Cappelli podsjetio je na veliki značaj privatnog smještaja i na lošinjskom području, gdje u 14 naselja 840 vlasnika na otočnom turističkom tržištu osigurava 5.500 ležajeva. Radi se o respektabilnim kapacitetima, a uvođenjem oznake kvalitete potiče se kompetitivnost, zaključio je Cappelli.

Dodatni poticaj
Župan Komadina, koji obnaša i funkciju predsjednika Skupštine Turističke zajednice PGŽ, podsjetio je da se ovaj projekt pripremao više godina, a posljednju godinu institucionalno u Županiji i Turističkoj zajednici Kvarnera. Župan je čestitao dobitnicima oznake te rekao da je kvaliteta privatnog smještaja na Kvarneru visoka, a ovo će biti dodatni poticaj onima koji se već izdvajaju kvalitetom, kao i onima koji tu višu razinu žele sustići.

87.400 kreveta ili 51 posto ukupnih kapaciteta na Kvarneru, pripada privatnom smještaju
Zadovoljstvo što su njihovi privatni smještaji dobili oznaku Kvarner Family, nisu krile ni lošinjske vlasnice apartmana, pa tako Silvana Garić, koja je dobila čast da upravo na njenoj kući oznaka bude prva izvješena, kaže kako se iznajmljivanjem bavi 28 godina i uvijek je nastojala pružiti gostima najbolju uslugu, i svake godine je dodatno unaprijediti, što turisti izrazito cijene, kaže gđa. Garić.

Dugogodišnje iznajmljivačice
Da su stalna ulaganja nužna te da se unapređenjem obiteljskog smještaja unapređuje turizam na cijelom otoku, pa se stoga jako dobro što uz standardnu kategorizaciju postoji i ovakva oznaka koja potvrđuje dodatnu kvalitetu, ističu i preostale tri lošinjske nositeljice oznake Kvarner Family. Tihana Dakić Barichevich, koja vodi i privatnu agenciju, kaže kako će joj ova oznaka i u agencijskom poslu mnogo značiti. Gđa. Vrbanović apartmane ima u registriranom objektu kulture, kući staroj 164 godine koju je za turističku namjenu opremila u uskoj suradnji s Konzervatorskim odjelom, te je posebno zadovoljna što se kroz Kvarner Family osigurava dodatna promocija onih objekata u koje je i dodatno uloženo u kvalitetu. Tanja Pletikosa od 1987. godine u naselju Artatore bavi se iznajmljivanjem i uvijek se rukovodi time da gostu pruži najvišu razinu uslugu, a oznaka Kvarner Family, sada to i službeno potvrđuje.

Piše: Ira Cupać Marković

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved