Šibenik
Inovacije za preporod
5.2.2014. 15:23:23h
Šibenske atrakcije: žičare umjesto tramvaja, brodice mijenjaju autobuse...
Šibenčani su napokon shvatili da izlaz iz zone siromaštva moraju potražiti inovativnim rješenjima, te da hod po utabanim stazama kojima su ušli u krizu ne vodi nikamo. Tako bi se, zapravo, najkraće, mogli prokomentirati najnoviji projekti čija inovativnost plijeni pažnju šire hrvatske, pa i svjetske javnosti.
antonikon / flickr.com

Šibenčani su napokon shvatili da izlaz iz zone siromaštva moraju potražiti inovativnim rješenjima, te da hod po utabanim stazama kojima su ušli u krizu ne vodi nikamo. Tako bi se, zapravo, najkraće, mogli prokomentirati najnoviji projekti čija inovativnost plijeni pažnju šire hrvatske, pa i svjetske javnosti.

“Slobodna” je javno upravo promovirala projekt “Raspršeni hotel“ kojim Šibenik, prvi u Hrvatskoj, cijelu jednu gradsku jezgru pretvara u svojevrstan hotel. Ovoj inovaciji upravo pridodaju još jednu – gradnju futurističkog eskalatora koji bi kultni šibenski Dolac povezao sa “srcem“ stare gradske jezgre Šibenika – Tvrđavom svetog Mihovila.

Realizacijom ovog vrlo složenog zahvata u tkivu zaštićene kulturne povijesne baštine Šibenik bi na krajnje inovativan način valorizirao svoje neiskorištene atrakcije, po čemu bi bez konkurencije ostao zapažen na turističkom tržištu.

Projekt star 8 godina

Upuštajući se u ovaj projekt, Nikola Bašić, zadarski arhitekt murterskih korijena, isticao je da će eskalator Dolac – Sveti Mihovil označiti početak novog života ove jedinstvene tvrđave i njezinu potpunu integraciju u kulturni i turistički život grada.

- On će omogućiti nove, uzbudljivije poglede na grad, široku panoramu ušća Krke i arhipelaškog prostora grada Šibenika - kaže Bašić.

Uvjeren je da će okomita propusnost i dostupnost, koju nudi urbani eskalator, humanizirati život ljudi zarobljenih u izoliranim i teško pristupačnim kaletama s bezbrojnim skalinadama, nedostupnim protupožarnim i zdravstvenim, interventnim i drugim komunalnim službama.


Bašić nudi nove uzbudljive poglede na ŠibenikNažalost, na ovom izazovnom projektu dugo se skupljala prašina, još od 2006. godine.

- Uvjereni smo da će ova atrakcija dati svoj obol budućem razvoju Šibenika. Pogotovo u turističkom smislu, jer ne zaboravimo da Šibenik i šibensku rivijeru godišnje posjeti milijun gostiju iz cijeloga svijeta - kaže mr. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika. On nas uvjerava da više nema odustajanja o ovog projekta.

- Intenzivno radimo na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na trasi kojom će prolaziti eskalator. Također, s arhitektom Bašićem tragamo za tvrtkama i stručnjacima koji mogu odraditi ovaj tehnički vrlo zahtjevni posao, pri čemu posebno mislimo na bušenje stijena na dijelu trase kroz koje će prolaziti eskalator. Uz to, naši stručnjaci pripremaju dokumentaciju kako bismo za njegovu realizaciju glavninu novca dobili iz EU fondova.

Za revitalizaciju Tvrđave sv. Mihovila Grad Šibenik je dobio od EU-a milijun eura, kao i dio novca za revitalizaciju stare gradske jezgre, a ova atrakcija nije samo u funkciji turizma, nego i lokalnog stanovništva koje živi u tom specifičnom miljeu stare gradske jezgre - kaže Mileta, koji ne krije da jedva čeka dan kada će se provozati Bašićevim urbanim eskalatorom.

Spoj srednjovjekovnih bedema i urbanog eskalatora, ističe Matija Bumbak, pročelnik Odjela za gospodarstvo, apsolutno nije nikakvo nagrđivanje izgleda staroga Šibenika.

- Eskalator će biti dobro uklopljen u gradsku vizuru. U nekim dijelovima ovo će biti pionirski projekt u Hrvatskoj, tako da očekujemo da će se njegovom realizacijom nastaviti širiti pozitivna slika o inovativnom i naprednom Šibeniku koju je počeo virtualni Juraj Dalmatinac - ističe Bumbak.

Na ovaj projekt, kao bogomdan, nadovezat će se i projekt žičara koje bi povezivale sve šibenske tvrđave.

- I to je projekt koji je ponudio gospodin Bašić. Prije deset dana s njim smo ponovo sjeli i zatražili da ga aktualizira kako bismo vidjeli kako i kada s njim krenuti u realizaciju - kaže zamjenik gradonačelnika Mileta.

Novac iz EU-a
Simulacija eskalatora koji bi iz Doca
vodio do Tvrđave svetog Mihovila- Umjesto tramvaja projektirali smo žičaru koja će povezivati markantne točke u gradu i služit će za svakodnevni promet građanima, ali će i turistima biti vrlo atraktivna jer će im otkriti svu pitoresknost krovova stare jezgre, ušće Krke s Kanalom sv. Ante i - u trećem planu - sve otoke šibenskog akvatorija - kazao je Bašić.

No, s ništa manje entuzijazma Šibenik nije ušao ni u Intermodal projekt koji je, u neku ruku, kompatibilan sa spomenutim eskalatorom.
- Riječ je o globalnom projektu EU u kojemu je danas šest-sedam zemalja. Šibenik se u njegovoj realizaciji fokusirao, prije svega, na morske plovne putove, točnije brodske linije koje bi poput gradskih autobusa dužobalno povezivale, recimo, mjesta između Brodarice i Vodica, kao i sve naseljene šibenske otoke. Kalkulira se s manjim, bržim i modernim brodovima koji ne troše puno goriva, s kojima bi sustav trebao biti samoodrživ. Bili bi u funkciji i turizma i domicilnog stanovništva.

Za dosadašnje prilike bila bi revolucija da iz Vodica, recimo, svakog sata ili dva za Brodaricu, preko Prvića, Zlarina, Jadrije i Šibenika ide brod. Dobili smo novac da već ovog ljeta testiramo jednu brodsku liniju i provjerimo kako to funkcionira, otkriva nam dio projekta dogradonačelnik Danijel Mileta.

Piše: Marijan Džambo

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved