Koritna
Etnomuzej
11.2.2014. 10:40:20h
Uskoro se otvara etnomuzej u Koritni
Zahvaljujući Općini Semeljci i velikom entuzijazmu članova Kulturno-umjetničkog društva Vesela Šokadija Koritna, ponajviše Gordani Doko i Mati Gradištancu, mještani te općine na istoku Đakovštine uskoro će dobiti etnomuzej.
/ glas-slavonije.hr

Zahvaljujući Općini Semeljci i velikom entuzijazmu članova Kulturno-umjetničkog društva Vesela Šokadija Koritna, ponajviše Gordani Doko i Mati Gradištancu, mještani te općine na istoku Đakovštine uskoro će dobiti etnomuzej. Prostor za tu namjenu osiguran je na katu zgrade doma u centru Koritne, a od iduće subote, kada je za 19 sati najavljeno svečano otvaranje, vrata Muzeja bit će otvorena svima koji požele pogledati kako se nekad živjelo i radilo. Načelnik Općine Grga Lončarević najavljuje i buduće korake.
- Nominirali smo projekt i prema Ministarstvu turizma kako bismo osigurali sredstva za opremu, klima-uređaje i sve ostalo što je potrebno da bi Muzej bio uređen do kraja. Dio namještaja za postav po uzoru na Muzej Đakovštine je priređen. Cijeli gornji dio doma je renoviran sredstvima resornog ministarstva, a namjena je upravo za otvaranje etnomuzeja kako bi starine očuvali od zaborava. Bit će to muzej cijele općine, no Korićani ga opremaju. Vitrine će biti tematski podijeljene - u jednima će biti nošnje, u drugima predmeti iz kućanstva, alati, obuća, stan na kome se tkalo sa namještajem itd. kaže načelnik Lončarević.

Piše: M. Muškić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved