Dubrovnik, Osijek, Split
11.7.2013. 0:52:29h
Više od 500 putnika do sada letjelo u Dubrovnik i Split
Otkada su 12. lipnja konačno uvedene dvije putničke linije iz Zračne luke Osijek, na linijama s Dubrovnikom i Splitom...
Aero Icarus / flickr.com

Otkada su 12. lipnja konačno uvedene dvije putničke linije iz Zračne luke Osijek, na linijama s Dubrovnikom i Splitom, koje se odvijaju jednom tjedno, zrakoplovima nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa prevezlo se ukupno gotovo 550 putnika, što je ipak nešto ispod očekivanja uprave osječkog aerodroma.
"Prvi let za Dubrovnik dogodio se 12. lipnja, a do sada, na prva četiri leta, imali smo popunjenost manju od 50 posto zrakoplova, čiji je kapacitet 76 mjesta. Naime, tijekom lipnja bilo je popunjeno 45 posto, a u dosadašnjem tijeku srpnja 46 posto mjesta. Drugim riječima, na relaciji s Dubrovnikom ukupno su srijedom letjela 234 putnika. Vjerujemo da će u sezoni, čija 'špica' tek stiže, biti puno bolje", ističe Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek. Osjetno je bolja situacija s linijom Osijek-Split-Osijek koja je krenula 13. lipnja i događa se četvrtkom u oba smjera. "I ti zrakoplovi također imaju kapacitet od 76 mjesta. U lipnju je bilo popunjeno 52 posto kapaciteta, a u srpnju 89 posto, dakle do sada je prevezeno oko 300 putnika. I ovdje očekujemo poboljšanje u drugoj polovini srpnja", navodi direktor. Inače, ove linije bit će organizirane sve do početka rujna, a cijena povratne karte je između 700 i 800 kuna, ovisno o vremenu rezervacije i kupnje.

T. Levak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved