Otočac
Lika
26.12.2014. 19:18:41h
Nova turistička ponuda na rijeci Gacki
O turističkim potencijalima Gacke doline puno je toga već napisano, no što je značajnije na podizanju turističke ponude i kvalitete iz dana u dan čine se sve značajniji pomaci.
Mario Fajt / flickr.com

O turističkim potencijalima Gacke doline puno je toga već napisano, no što je značajnije na podizanju turističke ponude i kvalitete iz dana u dan čine se sve značajniji pomaci. Postojeća ponuda kvalitativno i kvantitativno prilagođava se tržišnim zahtjevima i potrebama, uz dosljednu primjenu načela održiva razvoja. Vezano za to, nastoji se turistička ponuda pozicionirati kao turističko odredište gotovo cjelogodišnjega doživljajnoga, prirodnoga, seoskoga, gastronomskoga, kulturnoga, športsko-rekreacijskoga i sličnih oblika. Kreiranje turističkoga proizvoda za 21. stoljeće pretpostavlja primjenu marketinške koncepcije, uz integraciju cijeloga turističkoga i drugih sektora turističkoga odredišta, što podrazumijeva koordiniranu aktivnost različitih subjekata. Da bi se u tom smjeru provodile aktivnosti, u TZ Grada Otočca osmišljeno obavljaju poslove a da bi se ponuda sadržaja podigla na jedan još kvalitetniji nivo svojim radom pridonijelo je i poduzeće Gacka d.o.o koje je početkom 2014.g. proširilo djelatnosti, odnosno, osim gospodarenja rijekom Gackom postalo je i poduzeće za komunalne djelatnosti i turistička agencija. Kad se govori o turizmu pri Gacki d.o.o., tu je potrebno izdvojiti Denisa Lončara, čovjeka koji svojom vizijom, suvremenim i unaprijed razrađenim razmišljanjima konstantno proširuje turističke ideje a time i ponude, samo sa jedinim ciljem, da cijeli kraj ima od toga koristi.

Turistički proizvod Gacke sa svim sadašnjim sadržajima ojačavamo uvođenjem ponude kajakarenja na mirnim vodama što će zasigurno u konačnici imati za rezultat povećanje broja noćenja u Otočcu, te rast potrošnje u restoranima, suvenirnicama i ostalim sudionicima u turizmu. I poduzeće Gacka očekuje znatan dio prihoda osigurati kroz iznajmljivanje kajaka i opreme vezane uz kajakarenje. Prijedlog odluke o uvjetima i mjestima pružanja turističkih usluga koje uključuju športsko-rekreativne ili pustolovne aktivnosti, krenut će se s formiranjem paketa proizvoda koji će biti prilagođeni potrebama tržišta i konkurentni u odnosu na rijeke koje su do sada korištene za ovakav vid aktivnosti. Vjerujemo da ćemo ostvariti izniman uspjeh iz razloga što je ovaj dio Gacke koji smo predvidjeli za korištenje u svrhu kajakarenja iznimno atraktivan, a pogodan je i siguran za sve dobne skupine zbog svoje mirnoće. Dakle, u odnosu na rijeke gdje je vožnja ograničavajuća za određene kategorije posjetitelja zbog opasnih slapova i nemirnog toka, Gacka nam pruža idealne uvijete za uživanje za sve od mlađe djece do starijih osoba koje zdravlje dobro služi“ – kaže Denis Lončar rukovoditelja RJ „Rijeka Gacka“ .
Dodaje da pet kajaka koji su nabavljeni sa pripadajućim prslucima i veslima mogu odjednom primiti do 10 odraslih osoba i 5 djece. Ako potražnja poraste sigurno da ćemo i dalje nabavljati potrebnu opremu i povećavati broj kajaka. Ovdje nećemo stati, u onom što predstoji osmišljavati ćemo nove turističke proizvode i pakete s ciljem unaprjeđenja turizma dodao je Lončar.

Piše: Dražen Prša

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved