Cavtat
26.9.2013. 8:10:53h
Konavle i Tivat zajedno u razvoj biciklističkog turizma
DUBROVNIK - Europska unija će kroz IPA projekt prekograniče suradnje Hrvatske i Crne Gore bespovratnim sredstvima pomoći program "Održivi razvoj turizma posebnih interesa", u sklopu kojeg će se razvijati novi turistički paketi na području Konavala i crnogorske općine Tivat, a posebna će se pažnja posvetiti i razvoju biciklističkog turizma, istaknuto je na današnjem predstavljanju tog projekta u Dubrovniku.
vidonjac / flickr.com

DUBROVNIK - Europska unija će kroz IPA projekt prekograniče suradnje Hrvatske i Crne Gore bespovratnim sredstvima pomoći program "Održivi razvoj turizma posebnih interesa", u sklopu kojeg će se razvijati novi turistički paketi na području Konavala i crnogorske općine Tivat, a posebna će se pažnja posvetiti i razvoju biciklističkog turizma, istaknuto je na današnjem predstavljanju tog projekta u Dubrovniku. Taj je dvogodišnji projekt vrijedan 351,8 tisuća eura, a hrvatskim nositeljima za realizaciju aktivnosti na raspolaganju je nešto više od 119 tisuća eura.
Nositelji projekta su Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i općina Tivat, a projektni partneri Udruga Agroturizam Konavle, Turistička organizacija Tivat i Komunalno Tivat.
Kako je istaknula ravnateljica DUNE, razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije Melanija Milić, projekt ima za cilj unaprijediti turističku ponudu u županiji te općini Tivat, posebno u predsezoni i posezoni, izgradnjom biciklističkih staza te osmišljavanjem novih paket aranžmana prilagođenih potrebama najvećih europskih tržišta na polju gastronomije, enologije, aktivnosti u prirodi i sl.
Neke od predviđenih aktivnosti u projektu su procjena potencijala za razvoj turizma posebnih interesa u prekograničnom području, razvoj zajedničkog turističkog programa "Otkrijte pogranične putove i itinerare", izrada studije i nacrta poboljšanje biciklističke infrastrukture u općini Tivat, poboljšanje signalizacije i uređenje seoskih biciklističkih staza u Konavlima, mapiranje i GPS praćenje biciklističkih staza, kao i nabava bicikala i električnih bicikala u Tivtu i Konavlima.
Zorica Gverović iz općine Tivat kazala je kako je ta općina prva u Crnoj Gori koja koristi sustav električnih bicikala, a projektom će se unaprijedit i ostali segmenti turističke ponude.
Tajnik udruge Agroturizam Konavle Perica Pušić istaknuo je kako će sto kilometara biciklističke staze u Konavlima biti uređeno i adekvatno označeno, mapirano i prilagođeno za GPS uređaje, a bit će osigurano i više od 30 novih bicikala za rekreaciju.
Za vrijeme trajanja projekta bit će razvijeno najmanje 20 novih paket aranžmana turizma posebnih interesa, a malim i srednjim poduzetnicima bit će omogućeno uvođenje standarda održivog poslovanja - Travelife, istaknuto je na predstavljanju.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved