Ozalj
26.9.2013. 8:56:05h
Ozalj ima svoje mjesto na turističkoj karti Hrvatske
OZALJ - Kad se govori o pozicioniranju gradova često se misli na njihovu kulturu i baštinu, odnosno na nešto prepoznatljivo i jedinstveno.
rom@nski photo / flickr.com

OZALJ - Kad se govori o pozicioniranju gradova često se misli na njihovu kulturu i baštinu, odnosno na nešto prepoznatljivo i jedinstveno. Koliko je jedinstven grad Ozalj te u kojem smjeru ide turističko pozicioniranje tog grada koji je 30 - ih godina prošlog stoljeća imao turističku ponudu jer su turisti vlakom iz Zagreba dolazili i noćili u Starom Gradu uvjerili smo se danas razgovarajući s gradonačelnicom Gordanom Lipšinić te turističkim djelatnicima tog grada.
Ozalj grad u sjeverozapadnom dijelu Karlovačke županije svakako je najpoznatiji po Starom gradu - gradu Zrinskih i Frankopana, ali i po mnogim drugim povijesnim ličnostima i građevinama koje će se u skoroj budućnosti naći objedinjene na turističkoj karti Hrvatske, doznajemo od gradonačelnice Gordane Lipšinić.

Da se Grad Ozalj na turističku kartu Hrvatske prvenstveno namjerava upisati svojom bogatom kulturnom ponudom potvrdila nam je i Sanja Tomašević direktorica ozaljske Turističke zajednice.

Zahtjevima tržišta već će nekako doskočiti jer jedno je sigurno Ozalj ima što ponuditi, a i zna kako to plasirati turistima, smatra predsjednik Gradskog odbora za turizam Ivica Glockner.

Ljepote Ozlja danas su upoznali i mališani iz Dječjeg vrtića “4 rijeke” na Dubovcu. Na Stari grad iz centra Ozlja došli su kočijom, a tom ih je dočekala Katarina Zrinska i teta pričalica, no prije toga iz Ozlja su se vlakom vozili do Bubnjaraca.

Vozili su se prugom koja je nastala pred 100 godina i koja je ozaljskom kraju u to vrijeme donijela prosperitet. Gradnja pruge Karlovac – Ozalj završila je 1913. godine. Građena je etapno, a riječ je o pruzi koja se nastavlja na slovensku mrežu pruga tako da je za mnoge bila značajni razvojni faktor. Na Starom gradu sreli smo i turističku grupu umirovljenika iz zagrebačke podružnice Donja Dubrava. Iako su mnogi od njih već bili u Ozlju kažu volimo se vratiti tamo gdje nas toplo dočekaju i gdje imamo što vidjeti.

Piše: Martina Lesić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved