Brtonigla
26.9.2013. 10:42:46h
Ministar turizma Darko Lorencin u općini Brtonigla posjetio gradilište prvog vodenog parka u Hrvatskoj
Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je općinu Brtonigla, u pratnji župana Istarske županije Valtera Flege i načelnika općine Brtonigla Doriana Labinjana, gdje su obišli gradilište Aquaparka Istralandia, na kojemu ih je s detaljima projekta i konceptom parka upoznao investitor Branko Kovačić.
/ mint.hr

Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je općinu Brtonigla, u pratnji župana Istarske županije Valtera Flege i načelnika općine Brtonigla Doriana Labinjana, gdje su obišli gradilište Aquaparka Istralandia, na kojemu ih je s detaljima projekta i konceptom parka upoznao investitor Branko Kovačić. Aquapark Istralandia bit će prvi cjeloviti vodeni park otvorenog tipa u Hrvatskoj.

Park je u punoj fazi izgradnje, a završetak radova, odnosno njegovo otvaranje predviđeno je za 1. lipnja 2014. godine. tijekom izgradnje parka poštuju se načela održivog razvoja, a osnovni cilj je stvaranje jedne od najprestižnijih turističkih destinacija sportsko-zabavnog turizma na Jadranu koja nudi novi turistički proizvod usmjeren na sport, razonodu, zabavu i animaciju tijekom turističke sezone, s ciljem kreativnog utjecaja na turističko repozicioniranje istarskog i hrvatskog turizma.

„Od početka sam upoznat s ovim projektom i izuzetno mi je drago što ovako se ovako velika investicija odvija prema planu i sigurnoj realizaciji, čime ćemo dobiti prvi takav tematski park u Hrvatskoj, a samim time bolju i potpuniju turističku ponudu. Ovo je vrlo važna investicija za turizam Istre i Hrvatske, koja je skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma koja tematske parkove izdvaja kao važan segment ponude. Kreiranjem dodatnih sadržaja, kao što su primjerice tematski parkovi, produljit ćemo sezonu, stvoriti nova radna mjesta te povećati potrošnju u turizmu“, rekao je ministar Darko Lorencin, dodajući kako je zadovoljan što općenito investicije u turizam rastu, jer je ove godine uloženo 2,6 milijarde kuna što predstavlja rast od 124 posto u odnosu na 2012., odnosno 234 posto u odnosu na 2011. godinu.

Istarski župan Valter Flego itaknuo je kako su ovakvi sadržaji i atrakcije potrebni Istri u svrhu podizanja kvalitete turizma, ali i povećanja vanpansionske potrošnje. Investitor projekta, Branko Kovačić rekao je kako već postoje planovi za širenje i gradnju druge faze parka koji će omogućiti zabavu za sve generacije. „Vrijednost investicije je 10 milijuna eura te je otvoreno 80 novih radnih mjesta. Smatram kako je ovo vrlo bitan projekt za cjelokupni hrvatski turizam, ali i za Istru kao destinaciju“,zaključio je Kovačić, istaknuvši pritom kako je imao podršku svih, od općine, preko županije, do HBOR-a i nacionalne razine.

Park će obuhvaćati 4400 metara četvornih vodenih površina koje su prema planu gradnje okružene brojnim atrakcijama: toboganima, opuštajućim hidromasažnim bazenima i vodenim dvorcem za zabavu najmlađih te ugostiteljskim objektima. Cilj projekta je stvaranje aquaparka s prepoznatljivom fizionomijom u funkcionalnom, prostornom i oblikovnom smislu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved