Zagreb
12.7.2013. 7:51:47h
Zagreb obara turističke rekorde
Zagreb je i u lipnju nastavio bilježiti rekordne turističke rezultate sa porastom turističkih dolazaka za 17 posto i noćenja za 13 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine,
Dayou_X / flickr.com

ZAGREB - Zagreb je i u lipnju nastavio bilježiti rekordne turističke rezultate sa porastom turističkih dolazaka za 17 posto i noćenja za 13 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, prvi su podaci Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ). Takvi porasti u Zagrebu rezultat su dolaska 85 tisuća turista i 145 tisuća noćenja, od čega su većinu ostvarili strani turisti kojih je u lipnju bilo 18 posto više nego u istom mjesecu lani. Kako je Zagreb ove godine gotovo svaki mjesec bilježio dobre fizičke turističke rezultate, tako je i prva polovica ove godine završila pozitivno s porastima dolazaka od 15 posto i noćenja od 11 posto.
To su ujedno znatno viši porasti od onih u ukupnom hrvatskom turizmu, po čemu je Zagreb također specifičan, ali ne samo ove nego zadnjih nekoliko godina.
Ukupno je u prvoj polovici ove godine u Zagrebu bilo 343 tisuće turista i 613 tisuća noćenja, a među strancima najviše je bilo Nijemaca, Talijana i turista iz SAD-a.
Iz zagrebačke Turističke zajednice ističu da su izuzetno zadovoljni takvim ostvarenjima fizičkog turističkog prometa te očekuje nastavak pozitivnog trenda, tim više što su se ulaskom Hrvatske u EU, kako kažu, otvorile neke nove prilike i tržišta koja su pojačano izložena sveukupnoj promociji Hrvatske i Zagreba kao novog europskog glavnog grada.

Izvorni tekst

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved