Prilike
9.1.2015. 15:11:03h
Ovo je prilika koju domaći turizam ne smije propustiti!
Domaćim poduzetnicima u turizmu ove godine na raspolaganju su milijunski poticaji za projekte energetske učinkovitosti.
Georgie Pauwels / flickr.com

Turizam je jedna od rijetkih ekonomskih grana koja u Hrvatskoj iz godine u godinu napreduje, a poslovni rast popraćen je i sve većim potrebama za energijom. Zbog tog rasta, ali i volatilnosti cijena energenata, troškovi nabave energije sve su veća rashodovna stavka domaćih turističkih tvrtki i objekata, kako zbog svog ukupnog iznosa tih troškova, tako i zbog nepredvidljivosti.

Najbolji način zaštite opd takvih negativnih trendova su ulaganja u energetsku učinkovitost, a zahvaljujući bogatim poticajima koje nudi država, takve investicije danas su jedan od najpotetnijih i najipslativijih načina kontrole troškova i ušteda u turističko-ugostiteljskom uslužnom sektoru.

Jedan od najboljih primjera takvih investicija u regiji jest projekt u slovenskom Hotelu Bernardin u Portorožu, gdje su implementacijom toplinskih crpki u sustavu grijanja i hlađenja hotela ostvarene uštede od gotovo 30 posto u troškovima potrošnje energije, a investicija vrijedna oko 460 tisuća eura trebala bi biti isplaćena za oko 6 godina.

Link na cijeli člnak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved