Cjelogodišnji turizam
10.1.2015. 11:30:31h
Osmišljen Istra Outdoor za aktivan odmor u Istri
Istra sa svojim prirodnim ljepotama nudi velike mogućnosti za boravak na otvorenom, a s ciljem promocije cjelogodišnjeg aktivnog odmora osnovan je novi odjel u okviru IRTA-e.
John W. Schulze / flickr.com

Istra sa svojim prirodnim ljepotama nudi velike mogućnosti za boravak na otvorenom, a s ciljem promocije cjelogodišnjeg aktivnog odmora osnovan je novi odjel u okviru IRTA-e.

Istra Bike & Outdoor DMC osmišljen je da na jednom mjestu okupi sve potrebne informacije, s posebnim naglaskom na razvoj i promociju aktivnog odmora na području istarskog poluotoka. Aktivni turizam, posebice biciklizam, proizvodi su koji mogu pojačati turistički promet u pred i posezoni. Sve veći broj turista putuje upravo iz tih razloga, a Istra je još uvijek nedovoljno poznata onima željnim aktivnog odmora.

Odjel za DMC aktivno radi i na razvoju i promociji drugih outdoor aktivnosti, a upravo bi se iskustvo stečeno s biciklizmom najprije primijenilo na projekt Istra Trails. Trekking, pješačenje, planinarenje i trail danas su jedni od najpropulzivnijih oblika aktivnog turizma. U sklopu projekta Istra Trekking and Walking, realiziran je njegov prvi dio te je uređeno 30-tak pješačkih i trekking staza na području Buzeta, Kaštelira, središnje Istre i Buja koje su i prikladno označene. Tijekom 2015. godine planirano je uređenje čak 500 kilometara novih staza diljem istarskog poluotoka.

Uskoro se kreće i s razvijanjem i drugih oblika aktivnog turizma. Istra, naime, nudi odlične mogućnosti za penjanje, paraglajding, kajaking ili speleologiju, iako su planinarske staze poseban sustav te će biti posebno označene, predstavljat će se zajedno s ostalim outdoor aktivnostima.

Cilj je da krovni brend Istra Bike & Outdoor DMC postane prepoznatljivi brend, a da bi se to postiglo potrebno je definirati standarde prema kojima će se označavati staze unificiranim znakovljem, urediti nove staze, izraditi unificirane karate i brošure, izraditi novi web portal s objedinjenom ponudom te Istru na sajmovima predstaviti kao outdoor destinaciju.

Tijekom 2015. godine ovaj DMC odjel planira dovoditi nove buyere i specijaliste, organizirati workshope za hotelijere s namjerom komercijalizacije bike proizvoda kao i organizaciju brojih biciklističkih manifestacija. Također će se nastaviti projekt Bike & Bed Hotels, sve s ciljem promoviranja Istre kao idealne destinacije za aktivni odmor.

Za početak godine, u produkciji Istra Bike & Outdoor DMC-a objavljena je nova brošura Turističke zajednice Istarske županije u kojoj se na jednom mjestu mogu pronaći sve biciklističke staze trasirane u Istri, kao i staze za trčanje i pješačenje.
Brošura Istra Outdoor nudi i ostale potrebne informacije za boravak u Istri, od smještaja pa do kalendara atraktivnih sportskih događanja za 2015. godinu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved