Rijeka
Novo kruzer odredište
13.1.2015. 6:54:12h
Rijeka postaje nova kruzing i jahting destinacija Jadrana
Jahting turizam u Rijeci je zaživio bolje nego igdje drugdje u Hrvatskoj upravo zbog uvjeta za prihvat takvih plovila
El Coleccionista de Instantes / flickr.com

Dok su Dubrovnik, a za njim i Split te posljednjih godina Zadar, prepoznatljiva jadranska odredišta putničkih brodova na kružnim putovanjima koji u te gradove dovode tisuće turista, u Rijeci su kruzeri prava rijetkost. Nakon što dvije godine u luku nije uplovio nijedan makar i manji takav brod, vijest da će ove godine od kraja svibnja do polovice listopada u Rijeku u sedam navrata uploviti kruzeri budi optimizam da će malo pomalo i ploveći hoteli postati dijelom turističke statistike grada.

Tri uplovljavanja u Rijeku imat će brodar Crystal Cruises s brodovima kapaciteta 1070 putnika, a četiri Thomson Cruises čiji kruzeri ugošćuju 1462 putnika. Već se primaju rezervacije vezova i za 2016. godinu i zasad su najavljeni dolasci pet različitih kruzera. Kako je s koncesionarom na kontejnerskom terminalu Brajdica, tvrtkom Jadranska vrata, dogovoreno da putnički brodovi s većim gazom pristaju ondje, prihvat većih, pa i onih najvećih kruzera više nije problem.

Na Brajdici će tako ovoga ljeta pristajati bijele ljepotice Crystal Cruisesa, brodovi dužine 250 metara i gaza od 7,6 metara, dok će se uz Riječki lukobran – Molo Longo, nadomak središta grada, vezati nešto manji Thomsonovi kruzeri manjega gaza.

U promoviranju Rijeke kao kruzing destinacije Lučka uprava kao partnera ima gradsku Turističku zajednicu koja je osmislila obilaske po Rijeci i bližoj okolici te izlete po Kvarneru, Istri, Gorskom kotaru, posjet Zagrebu ili Plitvičkim jezerima. Sigurno će pomoći i nedavno izdani promotivni materijali u kojima je Rijeka predstavljena kao nova kruzing i jahting destinacija. I jahting turizam u Rijeci je zaživio bolje nego igdje drugdje u Hrvatskoj upravo zbog uvjeta za prihvat takvih plovila.

Piše: Tamara Opačak Klobučar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved