Rovinj
Pohvalno
14.1.2015. 15:48:01h
Rovinj u fokusu interesa Britanaca
Turistička novinarka Jane Foster uglednog britanskog medija The Telegraph odabrala je za čitatelje ovog portala najboljih pet plaža i ljetovališta u Hrvatskoj gdje treću poziciju zauzima nova plaža ispod hotela Lone i Monte Mulini u Rovinju.
Eoghan OLionnain / flickr.com

Turistička novinarka Jane Foster uglednog britanskog medija The Telegraph odabrala je za čitatelje ovog portala najboljih pet plaža i ljetovališta u Hrvatskoj gdje treću poziciju zauzima nova plaža ispod hotela Lone i Monte Mulini u Rovinju. Posebno u tekstu ističe hotel Lone, dizajnerski hotel koji je otvoren 2011. godine. Što se tiče same plaže u koju je lani investirano više milijuna kuna i koja predstavlja pravo dizajnersko remek-djelo, navodi kako su ju dizajnirali arhitekti koji su projektirali i hotel, grupa 3LHD, kako se radi o šljunčanoj plaži s  paviljonom s kafićem, raskošnom promenadom, marinom te prostorom za organiziranje koncerta na otvorenom.

Prvo mjesto u ovom izboru zauzima bračko odmaralište  Paradise Beach na Bolu, deset minuta vožnje od mjesta Murvice. Na drugom je mjestu Palmižana na Svetom Klementu na Hvaru. Najveći je to otok otočja Pakleni otoci koji su  oko 20 minuta vožnje brodom udaljeni od grada Hvara. U pitanju je mjestašce koje čine sedam vila i šest bungalova usred stoljećima starih botaničkih vrtova.

Nakon Rovinja Britanci preporučuju ljetovalište Radisson Blu koje se nalazi desetak kilometara od centra Dubrovnika, a nudi sve moderne pogodnosti – od 408 soba i luksuznih toplica do restorana i prirodne šljunčane plaže. Zadnji na top-popisu je Pelješac gdje britanska turistička novinarka preporučuje kampiranje, prije svega ono u kampu Prapratno, koji se nalazi u zaklonjenoj uvali, u blizini Stona koji je poznat po svojim zidinama.

Inače, britansko je turističko tržište u porastu što se tiče putovanja općenito, pa tako i prema Hrvatskoj. Čak 70 posto Britanaca putovat će barem jednom iduće godine, što je ogroman porast u odnosu na 2011. kada se 38 posto Britanaca opredijelilo za ostanak kod kuće. Na turističkom sajmu World Travel Market u Londonu koji se održao početkom studenog ponovno je najavljen rast dolazaka s Otoka, prije svega u Dalmaciju gdje svake godine ima sve više letova.

Što se tiče Istre koja je u 2014. ostvarila oko 72 tisuće dolazaka i 488 tisuća noćenja što je na razini 2013. godine, ne očekuje se značajniji porast gostiju s tog tržišta u 2015. Glavni razlog je taj što se, barem prema sadašnjim najavama neće uvoditi veći broj zračnih linija,  odnosno uspostaviti će se samo jedna linija, i to ona iz Bristola, dok će otpasti linija Jet2Coma za Newcastle. Inače, britanski turisti jedno su od najboljih potrošača koji po nekim analizama prosječno potroše dnevno 127 eura.

Piše: B. Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved