Zagreb
Nešto se mijenja?
18.1.2015. 9:22:25h
Zagreb i Sljeme napokon predstavljeni kao destinacija za zimovanje
U svojem članku jednostavno naslovljenom "Nepoznata zimska destinacija" portal Salzburger Nachrichten predstavio je svojim čitateljima Sljeme kao fantastično mjesto za zimski odmor.
Mr.FF9900 / flickr.com

U SVOJEM članku jednostavno naslovljenom "Nepoznata zimska destinacija" portal Salzburger Nachrichten predstavio je svojim čitateljima Sljeme kao fantastično mjesto za zimski odmor.

Nakon što u stranim medijima već godinama imamo priliku čitati kako se hvale razne lokacije na našoj obali usko vezano uz ljetni turizam, sad se napokon netko sjetio da Hrvatska ima adut i za zimu.

"Ovisno o perspektivi, Zagreb je najsjeverniji grad Balkana i najjužniji grad alpskog područja. U tome leži njegova čar", stoji u uvodu u članak koji je nastavlja riječima: "Zagreb nije grad u koji biste samo tako doveli utrku Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Upravo suprotno: iz naše perspektive glavni grad Hrvatske više je destinacija s južnjačkom temom, grad kroz koji se prolazi da bi se dospjelo na more. Oba ta navoda nisu točna: Zagreb u zimi ima sasvim poseban šarm, a ujedno je i mladi član gradova Svjetskog kupa. Deseta utrka slaloma je održana na brdu Sljemenu. A gdje još imate savršeni pogled na grad prilikom noćne utrke?".

Austrijanci hvale i Tomislavov dom (i mirise sarme), mirnoću zagrebačkog Gornjeg grada i neizbježno opušteno hrvatsko ispijanje kave po kafićima, odlične restorane u centru, ali i veliki izbor muzeja, spominjući Muzej prekinutih veza, koji je u jako kratkom roku, barem što se stranaca tiče, postao jedan od zaštitnih znakova naše metropole.

Spominje se i fantastičan pogled na Dolac s Gradeca, "najkraća žičara na svijetu", odnosno Uspinjača, krov crkve sv. Marka te "srce grada", napučena i kafićima pretrpana Tkalčićeva ulica.

Piše: G. Ut.
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved