Zagorski turizam
21.1.2015. 5:42:36h
Želimo da stranci na putu do mora stanu kod nas dulje od dan-dva
Na proljeće će se graditi prvi od triju hotela u Stubičkim Toplicama, a najavljeno je i uređenje autokampa u Tuhlju
Domagoj Skledar / croatialink.com

Nakon rekordne lanjske godine, u kojoj je Krapinsko-zagorsku županiju posjetilo 15% više turista nego 2013., a ostvareno je oko 200.000 noćenja, 16% više, u Zagorju ne misle spavati na lovorikama, nego kuju nove planove.

– Na proljeće bi trebala početi gradnja prvoga od triju budućih hotela u Stubičkim Toplicama te bi se trebao otvoriti bazenski kompleks u Krapinskim Toplicama, a u najavi je i uređenje i proširenje autokampa u Termama Tuhelj – kazala je jučer Sanja Škrinjar, direktorica županijskog TZ-a.

Zadovoljna je time što je Krapinsko-zagorska županija druga u kontinentalnoj Hrvatskoj, iza Karlovačke, po broju turista, ali i upućuje na područja u kojima treba napredovati.

– Osim po termama, Zagorje je poznato i po dvorcima, ali tu moramo poraditi na dodatnim sadržajima, na pričama, legendama, gastronomskoj ponudi. Već je primjetan trend da se stranci na putu do Jadrana kod nas zadržavaju dan ili dva i želja nam je da to produljimo – rekla je.

Kako to učiniti, definirat će se masterplanom zagorskog turizma, čija izrada u suradnji s resornim ministarstvom upravo počinje, a dokument će biti gotov do konca godine. Zanimljivo je također da turistički pokazatelji nisu rasli samo u pogledu broja hodočasnika. Mariju Bistricu, naime, lani ih je obišlo 7% manje nego 2013.

Piše: Hrvoje Šlabek

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved