Fleksibilni turizam
26.1.2015. 14:05:36h
Na turizam utječu i trendovi u obitelji i dob umirovljenja
Obrazovni ciklus najavljuje današnje predavanje Luiza Moutinha, međunarodnog stručnjaka koji govori o turizmu budućnosti
njaminjami / flickr.com

Na odmoru se sve više turista ne želi samo odmarati, putovanje mora biti "začinjeno" gastro ili nekim drugim doživljajem, a dobna se granica stalno pomiče naviše. Globalizacija i internet čine svoje i mijena je u turizmu nezaustavljiva.

– Osim toga, turistička branša mora računati i s daljnjom individualizacijom ponude. Na turizam se odražava sve što se događa, od pomicanja granice za odlazak u mirovinu do činjenice da će poslove na neodređeno vrijeme postupno istiskivati fleksibilniji modeli. Također, turistički domaćini ne mogu previdjeti da se struktura tradicionalne obitelji mijenja, da su to i obitelji s jednim roditeljem, partneri i slično – ističe prof. dr. Luiz Moutinho, međunarodni stručnjak čijim će predavanjem turističkim profesionalcima danas u Termama Tuhelj biti najavljen obrazovni program "Suvremeni trendovi u menadžmentu turizma", koji organizira IEDC – Poslovna škola Bled u suradnji s Termama Tuhelj.

Program je namijenjen turističkim profesionalcima, a sastoji se od pet modula koji su raspoređeni od siječnja ove do siječnja sljedeće godine. Predavači dolaze iz renomiranih poslovnih škola u Velikoj Britaniji, Australiji, Danskoj, SAD-u..., a govorit će i o budućim strategijama u turizmu, upravljanju inovacijama i promjenama, virtualnim tehnologijama i održivom razvoju.

– Putovanja će u budućnosti imati veće značenje i za turiste i za domaćine; sve je veći naglasak na tome što turist želi i očekuje od putovanja, ali i kako može uzvratiti ljudima i kraju gdje je nešto lijepo doživio – poručuje Moutinho.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved