Zabava za goste
27.1.2015. 5:45:02h
Kroz hotele prođe oko 500 animatora godišnje
Tvrtka Carpe Diem, s 250 zaposlenih sezonskih animatora najveća animacijska kuća u nas, iznajmljuje ih domaćim i stranim hotelima.
wsilver / flickr.com

Turističke kompanije ovih dana prikupljaju ponude kandidata za animatore koji će zabavljati goste u idućoj sezoni.

Posao je animatora "najveseliji", ali i jedan od najzahtjevnih sezonskih poslova u turizmu zbog sve viših kriterija tržišta koje je u posljednjem desetljeću u Hrvatskoj višestruko poraslo. Procjenjuje se da kroz hrvatske hotele godišnje prolazi 500-tinjak animatora. Animatore kadroviraju i educiraju ili sami hoteli, kako to radi Valamar, ili nekoliko animatorskih tvrtki koje svoje zaposlenike "iznajmljuju" turističkim tvrtkama u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Bojana Kuliš Bubalo, voditeljica ljudskih resursa i kreativnog odjela animacijske tvrtke Carpe Diem, ističe kako se Hrvatska može pohvaliti odličnim kadrom. "U posljednjih deset godina u Hrvatskoj je znatno porastao broj animatora, ali i njihova kvaliteta, zbog sve strože selekcije.

40animatora traži Valamar za iduću sezonu
Sve je više animatora koji su izuzetno profesionalni u tom poslu. Za nas koji kadroviramo, educiramo animatore te osmišljavamo animacijske programe posao je sve izazovniji jer zahtijeva sve inovativniji pristup. Gosti traže drukčije, nove programe, od učenja plesa do učenja hrvatskog jezika. Osim toga, svako tržište ima svoje specifičnosti. Drukčije ideje zabave imaju Nizozemci, Rusi, Nijemci", objašnjava Kuliš Bubalo. Tvrtka Carpe Diem na tržištu je od sredine 90-ih godina i s oko 250 zaposlenih sezonskih animatora najveća je animacijska kuća u Hrvatskoj. Samo u kapacitetima Valamara, druge po veličini turističke kompanije, godišnje radi oko 120 animatora, koje tvrtka sama pronalazi i provodi edukaciju.

Piiše: Marija Crnjak
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved