Zdravo i poželjno
3.2.2015. 6:48:16h
Kvarner odlucan u namjeri razvoja outdoor turizma
TZ Kvarnera i u ovoj godini nastavlja s projektom Kvarner Outdoor kojim se Kvarner brendira kao outdoor destinacija to jest destinacija s naglaskom na aktivni odmor, te u sklopu toga uskoro kreću u izradu detaljne karte biciklističkih i pješačkih staza na otoku Krku…
Bromford / flickr.com

TZ Kvarnera i u ovoj godini nastavlja s projektom Kvarner Outdoor kojim se Kvarner brendira kao outdoor destinacija to jest destinacija s naglaskom na aktivni odmor, te u sklopu toga uskoro kreću u izradu detaljne karte biciklističkih i pješačkih staza na otoku Krku…

“Sljedeći tjedan krećemo s definiranjem karte staza na otoku Krku. Sastat ćemo se s predstavnicima turističkih zajednica Krka, planinarskog društva i biciklističkog kluba. Ovaj projekt radimo zajedno i s Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS), čiji članovi će zatim obići sve staze. Tako ćemo dobiti sustavnu analizu terena i bazu podataka. Ključna uloga HGSS u cijeloj priči je provjera sigurnosti staza“, istaknula je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera. To znači primjerice, ukoliko HGSS prilikom obilaska ustanovi da neki dijelovi terena nisu prikladni za spašavanje ili da su opasni, taj dio će se izbaciti iz karata i neće se preporučati. Na pločama, koje će se postavljati na putu kao signalizacija, bit će navedene koordinate, tako da HGSS, ukoliko zatreba, lakše može pristupiti spašavanju. Peršić Živadinov dodaje kako je u planu i ovaj isti projekt za otoke Cres i Lošinj.

Podsjetimo, kod Kvarner Outdoora radi se o ideji da se postojeće biciklističke i pješačke staze označe jasnom i jedinstvenom signalizacijom, da staze prolaze mjestima i turiste vode do povijesnih, i kulturnih znamenitosti, prirodnih ljepota, smještajnih kapaciteta, ugostiteljskih objekata i svega što može biti zanimljivo turistima i potaknuti potrošnju. Usporedo sa stazama, gostima će se ponuditi bike friendly smještaj, servisi i sva potrebna infrastruktura.

S obzirom da regija Kvarner, u svojoj raznolikosti, raspolaže nizom staza koje nisu razvrstane za različite biciklističke ili pješačke segmente, biciklictičke staze podijeljene su na cestovni biciklizam, trekking biciklizam i brdski biciklizam dok su pješačke staze podjeljenje na šetnice s blagim usponima, planinarske staze i puteve te tematske, poučne staze.

Podsjetimo, prošle godine odrađen je obilazak Crikveničko–vinodolske subregije i napravljena je analiza stanja koja sadrži numeraciju, odnosno popis staza koje ulaze u projekt Kvarner Outdoor, a analizirana je i situacija na terenu po stazama (kategorizaciju staza, vrsta podloge, kvaliteta signalizacije, prohodnost, dužina staze, visinska razlika na stazi). Napravljen je popis mogućih lokacija za postavljanje signalizacije Kvarner Outdoor, izrađena foto dokumentacija pojedinih točaka koje su procjenjene bitnim, te skica situacije Crikveničko-vinodolske subregije sa ucrtanim GPS tragovima svake pređene staze, stoji u priopćenju.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved