Kreativni turizam po hrvatski
4.2.2015. 14:18:05h
Istra Inspiritu nagrada za najkreativniji doživljaj
Jedna od najpoznatijih svjetskih međunarodnih organizacija koja se bavi umrežavanjem u području kreativnog turizma "Creative Tourism Network" iz Barcelone nagradila je projekt Istra Inspirit kao najbolji u kategoriji kreativnih doživljaja u 2014. godini te mu je pripala nagrada "Creative Tourism Awards".
David Wan / flickr.com

Jedna od najpoznatijih svjetskih međunarodnih organizacija koja se bavi umrežavanjem u području kreativnog turizma "Creative Tourism Network" iz Barcelone nagradila je projekt Istra Inspirit kao najbolji u kategoriji kreativnih doživljaja u 2014. godini te mu je pripala nagrada "Creative Tourism Awards". U velikoj konkurenciji u kojoj su svoje kreativne turističke proizvode predlagale zemlje iz cijeloga svijeta, međunarodna je komisija zaključila kako se upravo projekt Istra Inspirit, uz kolumbijski projekt "5Bogota", ističe kvalitetom, originalnošću, inovativnošću i održivošću, a posebne su pohvale upućene za doprinos u području turizma umjetnosti i doživljaja.

Creative Tourism Network vodeća je svjetska platforma koja okuplja brojne stručnjake i organizacije iz područja kreativnog kulturnog turizma te promiče prednosti koje turističkim destinacijama donosi razvoj kreativnog turizma. Upravo se u kreativnom turizmu naglasak stavlja na valorizaciju neiskorištenih postojećih resursa kulturne i povijesne baštine te pronalaženje inovativnih načina uključivanja posjetitelja destinacije u život lokalne zajednice i istraživanje njezine materijalne i nematerijalne kulturne baštine, što i jesu načela projekta Istra Inspirit.

Primjeri najboljih praksi u području kreativnog turizma nagrađeni su u četiri kategorije: kao najbolja kreativna destinacija izabrana je Crikvenica, najbolja kreativna turistička agencija je Wild at Art iz Škotske, najbolji kreativni smještaj je Cardeira Art & Craft - selo u Portugalu, a titulu najboljeg kreativnog doživljaja dijele projekt "5Bogota" iz Kolumbije i Istra Inspirit.

- Ova je nagrada još jedno vrijedno priznanje projektu Istra Inspirit, a ujedno i turizmu Hrvatske i Istre. Upravo su inovativnost i kreativnost u kreiranju kulturnih turističkih doživljaja elementi kojima se Istra Inspirit isticao i dosad, a ova je nagrada dodatni motivator za buduća postignuća, ističu organizatori Istra Inspirita.

Piše: B. Ćustić Jaruga

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved