Kako popuniti predsezonu
21.2.2015. 9:37:33h
Lorencin u Münchenu uvjerava Nijemce kako je najbolje da nam dođu u lipnju i rujnu
Iako su online rezervacije svakim danom sve prisutnije kod gostiju koji planiraju odmor, još uvijek svaki treći Nijemac koji dolazi u Hrvatsku odmor ugovara preko turističkih agencija, objavljeno je na sajmu FREE koji od srijede traje u Münchenu.
Ramón / flickr.com

Iako su online rezervacije svakim danom sve prisutnije kod gostiju koji planiraju odmor, još uvijek svaki treći Nijemac koji dolazi u Hrvatsku odmor ugovara preko turističkih agencija, objavljeno je na sajmu FREE koji od srijede traje u Münchenu.

Procjenjuje se kako će ove godine oko 700.000 Nijemaca preko turoperatora organizirati svoj glavni godišnji odmor u Hrvatskoj, dok će ih još oko 1,5 milijuna stići u individualnoj organizaciji i to najčešće automobilom. Najveći dio toga prometa obavit će četiri najveća organizatora putovanja iz Njemacke i to TUI, “Thomas Coook”, “Rewe grupa” i FTI, s čijim čelnicima je imao susret ministar turizma Darko Lorencin.

- Za produljenje sezone u Hrvatskoj turoperatori su nam izuzetno važni jer oni organizirane grupe dovode u predsezoni i posezoni, a u FTI-ju, koji je četvrti po veličini u Njemačkoj s oko 3,5 milijuna turista godišnje, trenutačno su zadovoljni prodajom i rezervacijama za Hrvatsku koja je nešto bolja nego lani - naveo je Lorencin.

- Planovi za Hrvatsku su im veliki i žele širiti promet što nam je jako bitno za program “Hrvatska 365”. Zato ćemo zajedno krenuti u promociju naših destinacija iz tog programa, a za travanj smo dogovorili putovanje 19 turističkih agenata FTI-ja za srednju Dalmaciju, dok će to područje u rujnu posjetiti specijalizirani turistički novinari - kazao nam je Lorencin nakon sastanka u FTI-ju.

Ministar Lorencin je u četvrtak bio gost i na popularnom FTI-jevu televizijskom kanalu “Sonnenklar” s dnevnim turističkim programom koji prati oko milijun gledatelja i koji je jučer bio u znaku promocije i prodaje putovanja za Hrvatsku.

Inače, prema podacima iz istraživanja GFK agencije u Njemačkoj, lanjske godine su turističke agencije prodale ukupno oko 98 milijuna eura vrijednosti turističkih aranžmana za Hrvatsku, a stanje prodaje za sada je na razini prošlogodišnjeg. No, kako Nijemci imaju naviku preko agencija rezervirati svoj odmor oko stotinu dana prije putovanja, to su promocije koje sada radi HTZ iznimno važne jer dolaze u vrijeme donošenja odluke o mjestu odmora.

Ono o čemu turistički djelatnici u Hrvatskoj osobito trebaju voditi računa kod kreiranja ponude, jest podatak da će u nekoliko idućih godina najvažnije ciljane skupine gostiju iz Njemačke biti starije od 50 godina. Istraživanje ADAC-ova Reisemonitora pokazalo je, naime, da će do 2020. godine svaki drugi putnik iz Njemačke biti u toj starosnoj skupini.

Piše: Ružica Mikačić

Nisu škrti, nego štedljivi
Zakonitost i ove sezone kod gostiju iz Njemačke bit će štednja! Nijemci imaju sve bolji standard, nemaju recesijskih problema, nezaposlenost im pada, ali štednju i dalje shvaćaju najozbiljnije. U njihovu ponašanju jest pravilo:u svemu što je trošak, ne žuri, pa tako pristupaju i troškovima na odmoru. Oni imaju novca, ali će u trošenju biti oprezni i ne treba se zbog toga na njih ljutiti niti ih proglašavati lošim gostima. To je jednostavno njihov mentalitet i disciplina, ne žele ništa platiti više nego to realno vrijedi.

Zato su se nakon puno godina Nijemci u potrošnji na odmoru u Hrvatskoj svrstali u istu kategoriju potrošača kao i turisti iz zemalja bivše istočne Europe, no to ne znači da oni ne bi trošili i više da procijene kako je taj trošak opravdan. Olako trošenje bez promišljanja Nijemci preziru, kažu turistički radnici u Njemačkoj.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved