Bolji od Italije
22.2.2015. 7:26:18h
Od ove godine hrvatska obala za austrijske turiste odredište broj jedan
Hrvatskoj na ruku idu blizina, sigurnosni faktor, ali i nedavno objavljeni podaci Bank Austrije o snazi eura u Austriji i inozemstvu
Jan Willem van Wessel / flickr.com

Hrvatska je izgurala Italiju s mjesta najpoželjnijeg inozemnog odredišta austrijskih turista. Našu zemlju za odmor u 2015. namjerava izabrati 17 posto Austrijanaca, točno koliko ih je lani planiralo u Italiju. Talijanski se turizam, pak, mora zadovoljiti s lanjskom pozicijom Hrvatske, drugim mjestom i 13 posto ispitanika koji bi na ljetovanje u tu zemlju. Španjolska je treća i nešto popularnija nego lani, Grčka je četvrta, a Turska, za koju zanimanje pada, tek peta, pokazalo je anketa austrijskog instituta za slobodno vrijeme i turistička istraživanja IFT među nešto više od tisuću ispitanika.

- Ove godine na odmor planira 41 posto Austrijanaca, jedan posto više nego lani. Dvadesetak posto sigurno je da neće na odmor, trećina se još nije odlučila, ali trend je dobar s obzirom da austrijsko gospodarstvo dosta trpi zbog sankcija prema Rusiji - pojašnjava Ranko Vlatković, direktor ureda Hrvatske turističke zajednice u Beču.

Hrvatskoj na ruku idu blizina, sigurnosni faktor, ali i nedavno objavljeni podaci Bank Austrije o snazi eura u Austriji i inozemstvu. Analiza je pokazala da Austrijanci za svojih sto eura u Hrvatskoj mogu kupiti robe i usluga koliko u svojoj zemlji za 146 eura. Austrijskih turista kod nas je lani, inače, bilo nešto više od milijuna, a prvi put su premašili šest milijuna noćenja.

- Austrijanci nas dobro poznaju i zadovoljni su onim što kod nas dobiju. Ako ovako ostane možemo računati s novim rastom brojki ove sezone - veli Vlatković.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved