Promocija u New Yorku
25.2.2015. 5:13:58h
Lorencin i Ivičić u njujorškom restoranu ugostili 50-tak uzvanika
Lorencin i Ivičić u njujorškom restoranu ugostili 50-tak uzvanika
joiseyshowaa / flickr.com

Večera u njujorškom restoranu Delmonico's, na kojoj su domaćini bili ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, okupila je pedesetak gostiju. Odazvali su se poslovni partneri i predstavnici medijskih kuća poput Huffington Posta, New York Timesa, CNN-a, Fodorsa, Travel + Leisurea, The Daily Food & Wine. Uzvanicima su servirana tradicionalna jela hrvatskih regija poput škampa na buzaru, školjki, tartufa, janjetine i štrudli, a točena su vrhunska vina; graševina Galić, malvazija Festigia Agrolaguna i Kozlovića, pošip vinarije Jako vino, plavac vinarije Miloš te dingač vinarije Bura i Ambre Bibich. Među gostima je bila i Liz Aiello, supruga pobjednika nagradne igre Hrvatske turističke zajednice organizirane na Twitteru za vrijeme američkog Super Bowla, koji je osvojio nagradno putovanje u Rovinj.

- Hrvatska nudi mnogo više od sunca i mora, a to naši gosti sve više prepoznaju. Važan segment naše raznolike ponude je svakako eno-gastronomija koju i Strategija razvoja turizma definira kao jedan od ključnih proizvoda kada govorimo o povećanju turističkog prometa i produljenju sezone - rekao je Lorencin, koji je zadovoljan posjetom s američkog tržišta ali 'rezultati mogu biti i bolji zbog čega  i provodimo ovakve promotivne aktivnosti'.

Direktor Ivičić je naglasio kako je Hrvatska među američkim turistima nova destinacija i da upravo radi toga očekuje sve više američkih gostiju.

- Jedan od glavnih ciljeva Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma je otvaranje novih tržišta i mogućnosti. Da bi u tome uspjeli moramo konstanto unaprjeđivati našu turističku ponudu i tako stvarati nove motive dolazaka u našu zemlju. Jedan od važnijih motiva je svakako hrvatska eno-gastro ponuda koja je vrlo raznolika i bogata - naglasio je Ivičić.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved