Zeleno udruživanje
7.3.2015. 7:18:25h
Zeleno srce Hrvatske trebalo bi produžiti turističku sezonu na cijelu godinu – udružili se Karlovac, Ozalj i Ribnik
Zeleno srce Hrvatske je jako dobra kombinacija gdje Karlovac dobiva širu dimenziju, pa može pružiti svojim gostima ne samo urbane sadržaje unutar grada, nego kroz aktivni odmor, cikloturizam i druge vidove turizma, ima u širem okruženju sve te sadržaje koje moderni gosti traže, a gosti koji dolaze u Ozalj ili Ribnik
/ kaportal.hr

Zeleno srce Hrvatske je jako dobra kombinacija gdje Karlovac dobiva širu dimenziju, pa može pružiti svojim gostima ne samo urbane sadržaje unutar grada, nego kroz aktivni odmor, cikloturizam i druge vidove turizma, ima u širem okruženju sve te sadržaje koje moderni gosti traže, a gosti koji dolaze u Ozalj ili Ribnik imaju mogućnost dobiti neke kulturne ili urbane sadržaje koje ruralne destinacije ne mogu pružiti.

Znači, dobiva se jedna kritična masa sadržaja kakve moderni gosti traže, kazao je zamjenik ministra turizma Davor Ižaković na današnjem predstavljanju ove destinacije.destinacija 3

Zeleno srce Hrvatske jedna je od 22 PPS destinacije u zemlji, u kojima je 112 gradova i općina, okupljenih u lani započetom pilot projektu Hrvatska 365, kojim se želi produžiti turistička sezona na cijelu godinu, odnosno, povećati broj turista u post i pred sezoni.

– Htjeli smo program kojim ćemo se aktivno boriti sa sezonalnošću. Ključno pravilo je bilo da destinacije pred i post sezone imaju otvoreno bar 50 posto smještajnih objekata, te dostupne uslužne djelatnosti i manifestacije koje ne ovise o vremenskim prilikama. Uvjet je bio da destinacije imaju bar 200 hotelskih kreveta, a Karlovac to nema, i da nije bilo Ribnika, ne bi se mogao kvalificirati, rekao je Ižaković.

destinacija 2Ova će destinacija, koju čine Karlovac, Ozalj i Ribnik, gostima nuditi kulturni turizam, vino i gastronomiju, aktivni odmor, posebice cikloturizam, te zdravstveni turizam i poslovna putovanja.

– U kratkom smo vremenu napravili jako puno; prvi put funkcionira zajedno privatni i društveni segment. Ako cijela Hrvatska to radi u 22 destinacije, onda smo na dobrom putu, ocijenio je Ivan Srakovčić, vlasnik Hotela Korana i Srca prirode Srakovčić.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved