Izgubljene prilike
11.3.2015. 12:02:57h
Rusima toplice sve zanimljivije, predstavnika Slavonije niotkud
Zdravstveni turizam trebao bi biti lokomotiva produženja turističke sezone Hrvatske
PRINSOTEL HOTELS / flickr.com

Zdravstveni turizam trebao bi biti lokomotiva produženja turističke sezone Hrvatske
JOŠ VIJESTI

Nestlé razvio posebnu hranu za pilote koji kreću na kružno putovanje oko Zemlje

OSJEČKA PIVOVARA NASTAVLJA OSVAJANJE TRŽIŠTA
Drobina: Cilj nam je da se naše pivo nađe u svakom ugostiteljskom objektu

POLJOPRIVREDA UMALO OSTALA BEZ GNOJIVA IZ PETROKEMIJE
Bez gnojiva zemlja bi bila bez hrane, a štete milijardu kuna
U nutar promidžbenih aktivnosti na tržištu Ruske Federacije te nastupa na specijaliziranom sajmu „MoscowMedshow“, Turistička zajednica Kvarnera i Zajednica zdravstvenog turizma pri HGK-u sudjelovali su na tematskoj radionici zdravstvenog turizma, na kojoj nije bilo predstavnika iz Slavonije i Baranje.
Neslužbeno doznajemo da su u Bizovačkim toplicama i Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik u postupku rekonstrukcije i privatizacije pa se zbog toga nisu predstavili u Moskvi.
Radionica je provedena u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera i agencije AA Travel iz Moskve, uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji.
Tako su se u Moskvi predstavile brojne hrvatske zdravstvene ustanove, klinike, toplice te hotelijeri i turističke agencije koje su pokazale ponudu svojih turističkih i zdravstvenih usluga.
- Zdravstveni turizam jedna je od lokomotiva produženja turističke sezone Hrvatske a Rusija je iznimno interesantno emitivno tržište za taj oblik turizma. Iz želje za vrhunskom kvalitetom medicinske usluge, sve više platežno sposobnih Rusa već godinama takve usluge traži u inozemstvu. Njemačka, Izrael, Švicarska i Mađarska neke su od zemalja kamo odlaze ruski turisti u potrazi za kvalitetnom medicinskom uslugom. Radionica koju smo odradili u Moskvi samo je prvi korak u pozicioniranju Hrvatske kao destinacije koja bi ruskim turistima i pacijentima mogla postati prvi izbor, imajući u vidu vrhunsku kvalitetu hrvatske medicinske usluge, ali i konkurentnu cijenu.
Potpora HGK-a i HTZ-a
Radionica je uključivala i prezentaciju za novinare i partnere na kojoj je dr. sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, predstavila turističku ponudu Kvarnera s naglaskom na ponudu zdravstvenog turizma i kvarnerske sudionike radionice, članove klastera zdravstvenog turizma na Kvarneru, koju čine: Thalassotherapia Crikvenica, Terme Selce, Jadranka hoteli Lošinj, Lječilište Veli Lošinj, Poliklinika Medico, Specijalna bolnica za opću kirurgiju i ortopediju “Dr. Nemec”, Dentalna poliklinika Kalmardent, turistička agencija Katarina Line te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu – interdisciplinarni specijalistički studij zdravstvenog turizma.
Zapažene su prezentacije direktora predstavništva HTZ-a u Moskvi Rajka Ružičke i gospodina, mr. sc. Marcela Medaka, predsjednika Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK-u, a svoje potencijale izravno su predstavile specijalna bolnica NAFTALAN iz Ivanić-Grada, bolnica SVETI NIKOLA iz Varaždina, poliklinika ARITHERA iz Zagreba, specijalna bolnica DARUVARSKE TOPLICE iz Daruvara, Klinika DENTAL CENTAR B2 iz Zagreba, kao i turistička agencija ATLANTIS.
Velik broj posjetitelja
- Iznimno smo zadovoljni velikim interesom specijaliziranih ruskih turističkih agencija za usluge zdravstvenog turizma Republike Hrvatske, kao i cjelokupnom pripremom radionice. Uvjereni smo da ćemo daljnjom zajedničkom potporom predstavništva Hrvatske gospodarske komore i predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Moskvi nastaviti uspješnu promociju hrvatskog zdravstvenog turizma i ostvariti daljnji porast broja dolazaka turista s područja Ruske Federacije - istaknuo je Marcel Medak, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK-u.
Nakon nastupa na radionici slijedio je nastup na sajmu za zdravstveni turizam MoscowMedshow. Na sajmu je zabilježen iznimno velik broj posjetitelja i izravna potražnja za uslugama zdravstvenog turizma, poglavito na Kvarneru, na kojem je, unatoč padu turističkog prometa iz Rusije na nacionalnoj razini, zabilježen porast broja noćenja za tri posto u odnosu prema 2013. godini.
Iz Moskve:

Piše: Slobodan Kadić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved