Osijek
Slavonija
24.2.2014. 11:14:35h
Turizam unosi optimizam u izranjavano gospodarstvo
U moru ne baš veselih vijesti, kada je u pitanju lokalno gospodarstvo, optimizam ovdje na kontinentu unosi – turizam. Naime, proljetni (jednako kao i jesenski), udarni su mjeseci tijekom kojih se održava niz kongresnih, sportskih i promotivnih zbivanja. Najave koje dolaze za iduća tri mjeseca pokazuju kako su pred nama dani dobrog “bookinga”.
Ivan Sekol / glas-slavonije.hr

U moru ne baš veselih vijesti, kada je u pitanju lokalno gospodarstvo, optimizam ovdje na kontinentu unosi – turizam.
Naime, proljetni (jednako kao i jesenski), udarni su mjeseci tijekom kojih se održava niz kongresnih, sportskih i promotivnih zbivanja. Najave koje dolaze za iduća tri mjeseca pokazuju kako su pred nama dani dobrog “bookinga”.
“Pred nama je nekoliko velikih nacionalnih kongresa, zanimljivih natjecanja i manjih događanja u kojima će i Turistička zajednica dati svoj obol”, kaže Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice Grada Osijeka. Najviše će doprinosa dati za državnog gastronatjecanja. Naime, u ožujku će Osijek i Ugostiteljsko-turistička škola prvi put biti domaćini nacionalnog natjecanja učenika tih škola. TZ će tada organizirati niz popratnih turističkih aktivnosti. Veći će se dio samog natjecanja održavati u školi, no dio programa predviđen je i u Hotelu Osijek.
Inače, ovaj najveći istočnohrvatski hotel bit će domaćin i niza kongresa, a po običaju prednjači medicinska struka. Ovog će se proljeća u Osijeku održati Simpozij biokemičara, slijedi Kongres hrvatskog farmaceutskog društva, potom Kongres hrvatskog društva za liječenje boli, a najavljena je i Skupština Hrvatskog liječničkog sindikata. Okupit će se i informatička struka, početkom svibnja održava se “The Geek Gathering Conference”. “Ipak zanimljivo je kako su sve učestaliji dolasci i zanimanje turističkih društava i agencija koji slažu programe upoznavanja Osijeka, Baranje i istoka Hrvatske općenito”, kažu u Službi marketinga Hotela Osijek.
I Hotel Waldinger kontinuirano tijekom proljeća ima događanja. Nastavlja se, kažu, suradnja sa stalnim klijentima. Dali su i jednu zanimljivu primjedbu - neki od organizatora ne žele publicitet, pa ni najave njihovih događanja, što u ovom visokokategoriziranom hotelu poštuju.
Neće, naravno, ovo proljeće proći ni bez sportskih događanja. Travanj je rezerviran za međunarodni gimnastičarski kup, a sve više sudionika iz zemalja neposrednog okruženja privlači i osječki polumaraton. Naposljetku, slično kao što rukometni veterani na prigodnom turniru okupljaju svoje domaće i inozemne kolege, sve zahuktalija su nastojanja da nešto slično ovog proljeća naprave i odbojkaški veterani.
Naposljetku, neće izostati ni “pravi” turisti - za početak travnja najavljuje se pristajanje prvih riječnih kruzera.

Piše: D. Kuštro

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved