Matulji, Novi Vinodolski, Opatija
Rijetkost
27.2.2014. 6:46:54h
Srbi su rijetki gosti na Kvarneru
Turistička zajednica Kvarnera predstavljena je na 36. međunarodnom sajmu turizma IFT u Beogradu u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice, te će na sajmu i na štandu prirediti prezentaciju u suradnji s turističkim zajednicama Općine Matulji i Grada Novog Vinodolskog, te Hrvatskom turističkom zajednicom i predstavnicima gospodarstva s Kvarnera.
Parker Knight / flickr.com

Turistička zajednica Kvarnera predstavljena je na 36. međunarodnom sajmu turizma IFT u Beogradu u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice, te će na sajmu i na štandu prirediti prezentaciju u suradnji s turističkim zajednicama Općine Matulji i Grada Novog Vinodolskog, te Hrvatskom turističkom zajednicom i predstavnicima gospodarstva s Kvarnera. Naime, na dan otvorenja sajma, u četvrtak 27. 2., kada sajam posjećuju poslovni posjetitelji iz turističke branše, ali i publika najrazličitijih interesa, sajmom će „prodefilirati“ skupina Brgujskih zvončara – jedna od brojnih skupina zvončara s područja Kastavštine, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine, te će najaviti finalna karnevalska događanja na Kvarneru. Također, na štandu Hrvatske turističke zajednice TZ Kvarnera priređuje degustaciju domaćih gastro-proizvoda, te vina i rakije iz podruma „Pavlomir“ iz Novog Vinodolskog, uz glazbeni program. Bit će to ugodna prilika za upoznavanje s novostima turističke ponude regije Kvarner, a  snimit će se emisija o Kvarneru za serijal turističkih emisija „Putovanja“, koja će se emitirati na 90 lokalnih TV postaja u Srbiji. Očekuje se i interes drugih medija, s kojima će se susresti predstavnici s Kvarnera.

Na sajmu sudjeluje više od 1.000 izlagača iz 54 zemlje, zemlja partner je Indonezija, a očekuje se posjet od oko 60.000 posjetitelja. Pod okriljem Sajma turizma održava se i Sajam ugostiteljske opreme – HORECA, a u istom terminu održava se i Međunarodni sajam vina BEOWINE.

Srpsko tržište do sada je sudjelovalo s malim udjelom u ukupnom inozemnom turističkom prometu na Kvarneru, te se promidžbenim aktivnostima nastoji potaknuti veći turistički promet s tog tržišta.  U 2013. godini na Kvarneru je zabilježeno više od 15.000 dolazaka i oko 87.000 noćenja turista iz Srbije, što je 1% više nego prethodne godine.

Za Srbe je Hrvtska vrlo skupa destinacija, a jeftinije su im destinacije Grčka i Bugarska koje su im i znatno bliže. S obzirom na tešku krizu u Srbiji za očekivati je da će Srbima još dugo vremena Hrvatska obala biti samo neostvareni san.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved