Jeftina zemlja
21.3.2015. 7:52:21h
Amerikanci pozivaju: Dođite u Hrvatsku, tamo je jeftino
Ovaj put adut nam nisu priroda i ugodni ljudi, već povoljan odmor.
Imola Grácia Marjai / flickr.com

HUFFINGTON POST objavio je članak u kojem ponovo poziva svoje čitatelje u Hrvatsku.

Ovaj put adut nam nisu priroda i ugodni ljudi, već povoljan odmor.

Amerikanci pišu da Europa već dugo nije bila tako povoljna, što znači da je pravo vrijeme za posjet, a PriceOfTravel.com redovito obnavlja svoj popis najpristupačnijih gradova po cijenama, koji su ujedno i primamljiva turistička odredišta. Njihov je popis nazvan  3-Star Traveler Index, a bazira se na pretpostavci da dvoje ljudi dijeli sobu i ostale troškove.

Na popisu se našlo 15 gradova, a među njima i dva hrvatska: Split i Zagreb (na 10. i 11. mjestu od najjeftinijih prema najskupljima).

Evo što o nama pišu:

Split, Hrvatska, 62,08 dolara po danu

Jeftin, lako dostupan, grad bogate kulture, Split je mjesto na koje mora otići svatko tko želi iskusiti kako izgleda život u Hrvatskoj. Smješten je na obali te je stoga savršena početna točka za izlete na slavne hrvatske otoke.

Zagreb, Hrvatska, 64,92 dolara po danu

Još jedan hrvatski dragulj, lokacija u unutrašnjosti zemlje Zagreb štiti od ekipe opsjednute pijeskom i surfanjem. Šarmantan stari centar grada i umjetnička i kulturna scena koja buja, razlozi su zbog kojih ćete pronaći puno toga što možete raditi, čak i ako imate ograničen budžet.

Osim naših gradova na popis su uvršteni i Bukurešt, Sofija, Kijev, Česky Krumlov, St. Peterburg, Budimpešta, Krakov, Vilnius, Bratislava, Santorini, Riga, ali i Sarajevo i Beograd.

Piše: G. Ut.
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved