Cres
Na otoku
21.3.2015. 8:45:36h
Ministar turizma na Cresu sa stotinjak privatnih poduzetnika
Najave turoperatora i booking su dobri, optimizam za novu turističku sezonu postoji, izjavio je to ministar turizma Darko Lorencin dodajući kako je tendencija i dalje razvijati pred i posezonu.
Mario Fajt / flickr.com

Najave turoperatora i booking su dobri, optimizam za novu turističku sezonu postoji, izjavio je to ministar turizma Darko Lorencin dodajući kako je tendencija i dalje razvijati pred i posezonu. Sunce i more nisu dovoljni, zaključio je. Osim toga, sudjelujući na edukativnoj manifestaciji za poduzetnike i obrtnike Poslovni uzlet u Cresu, Lorencin se osvrnuo i na rješavanje problematike turističkog zemljišta i privatizaciju turističkih kompanija.

- Zadovoljan sam privatizacijom, a što se tiče zemljišta to je kompleksna stvar. Intenzivno se radi s ministarstvom pravosuđa, dosadašnja rješenja nisu funkcionirala u praksi, model suvlasničke zajednice nije operativan, rekao je ministar turizma.

Na ovom prvom otočnom Poslovnom uzletu okupilo se stotinjak sudionika, mahom privatnih poduzetnika. Upravo je malo i srednje poduzetništvo kapilarni sustav gospodarstva, rekao je u ime organizatora glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.

- Oni čine 99 posto svih poslovnih subjekata u Hrvatskoj, a 65 posto zaposlenih građana radi u malim i srednjim poduzećima, dodao je Šimatović svrstavajući otočko podneblje u specifično poduzetničko okruženje.

Za stvaranje dobre poslovne klime važna je komunikacija i suradnja javnog i privatnog, mišljenje je gradonačelnika Cresa Kristijana Jurjaka koji se poslužio sportskim rječnikom rekavši kako svi trebaju nositi dres Grada.

- Kada smo formirali vlast, politička oprijedjeljenja ostavili smo sa strane i zajedničkim snagama krenuli s odlukama koje donose boljitak građanima, odnosno creskom gospodarstvu. Dali smo izraditi i glavnu strategiju razvoja Grada Cresa, svjesni smo da je turizam osnovna djelatnost, ali tu su i poljoprivreda kao veliki potencijal, prije svega maslinarstvo, ovčarstvo i marikultura, rekao je Jurjako.
Ispred Primorsko-goranske županije zamjenica župana Marina Medarić izjavila je kako PGŽ prepoznaje zahtjevne otočne uvjete pa je izrađen 12 milijuna vrijedan program subvencioniranja kamata za male i srednje poduzetnike.

Pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Nadica Žužak pozvala je nazočne da se informiraju o Poduzetničkom impulsu, novom projektu kojim se poduzetnicima na raspolaganje daje četiri milijarde  bespovratnih sredstava.

Piše: Slađana Vignjević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved