I malo je veliko
24.3.2015. 8:40:15h
Mali hoteli na velikoj europskoj promociji
Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela zajedno sa Hrvatskom turističkom zajednicom organizira veliku europsku promociju malih hotela te razgovore sa poslovnim partnerima u Njemačkoj, Češkoj i Austriji od 23. do 27. ožujka.
promo

Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela zajedno sa Hrvatskom turističkom zajednicom organizira veliku europsku promociju malih hotela te razgovore sa poslovnim partnerima u Njemačkoj, Češkoj i Austriji od 23. do 27. ožujka.
Cilj je promovirati i dogovoriti poslovne aranžmane sa stranim partnerima koji bi u svoje kataloge ponude uvrstili i oko 15 tisuća postelja u najboljim malim hotelima Hrvatske. Radi toga dvadesetak članova Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela sa predsjednikom Šimom Klarićem odlazi ovog tjedna u Beč, Prag i Munchen, u kojima su zajedno sa predstavništvima HTZ-a organizirane poslovne radionice sa stranim tour operatorima, dok će za novinare i agente biti upriličena prezentacija obiteljskih hotela i njihove ponude pod nazivom „Small and Friendly“.

Poslovne radionice na koje su pozvani predstavnici inozemnih agencija zainteresirani za plasman hrvatskih malih i obiteljskih hotela svojim gostima, imaju za cilj predstaviti posebnosti turističke ponude u takvim objektima i brojne mogućnosti koje su gostima na raspolaganju. Poseban naglasak bit će stavljen na gourmet, aktivni odmor i doživljaje, baštinu, wellness, te odmor za obitelji sa djecom.
Nakon poslovnih radionica uslijediti će prezentacije za novinare, a potom tradicionalna „Hrvatska večera“ u hrvatskim restoranima Beča, Munchena i Praga. Za tu priliku mali hotelijeri poslužit će i promovirati hrvatske delicije i vina.
Inače, mali i obiteljski hoteli u Hrvatskoj kojih je danas oko 200 u svim dijelovima zemlje i imaju oko 15 tisuća postelja, nastali su na tradiciji turističkog gostoprimstva koje se u našoj zemlji njeguje duže od 150 godina. Pod zajedničkikm nazivom “Small and Friendly“, te male obiteljske oaze turističke ponude objedinjavaju ono najbolje u našem turizmu kroz srdačnost domaćina, visoku kvalitetu individualizirane usluge i autohton ponudu. Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela  u Hrvatskoj u svom redovnom i pridruženom članstvu ima 143 hotela i 64 visokokvalitetna pansiona, vile i agrodomaćinstva s područja cijele Hrvatske.
Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine za postojeće i nove kapacitete malih obiteljskih hotela i pansiona predviđa ulaganja od oko 295 milijuna eura. Kako je većina malih i obiteljskih hotela visoke kategorije, jačanje ovog segmenta ponude izuzetno je važno za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma. Upravo zato Strategija razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine predviđa otvaranje oko 200 novih obiteljskih i malih hotela.

Piše: Marija Barić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved