Brazil - Hrvatska
7.3.2014. 10:29:33h
Hrvatska promocija u Brazilu: Lorencin s vodećim svjetskim turoperaterima
Tijekom drugoga dana službenog boravka na sajmu ITB u Berlinu, ministar turizma Darko Lorencin posjetio je veleposlanstvo RH u Berlinu, te održao niz sastanaka s vodećim turoperatorima, udrugama, turističkim organizacijama i čelnicima nekih svjetskih zemalja.
amanderson2 / flickr.com

Tijekom drugoga dana službenog boravka na sajmu ITB u Berlinu, ministar turizma Darko Lorencin posjetio je veleposlanstvo RH u Berlinu, te održao niz sastanaka s vodećim turoperatorima, udrugama, turističkim organizacijama i čelnicima nekih svjetskih zemalja.

Na sastanku s predstavnicima brazilske turističke organizacije Embratur razgovaralo se o mogućnostima suradnje u segmentu promocije Hrvatske na nadolazećem svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu te o mogućnostima za još veću razmjenu turista između dviju zemalja.

U nastavku dana, ministar je održao sastanak i sa egipatskim ministrom turizma, Hishamom Zaazouom, na temu turističkih trendova u svijetu, odnosno novih motiva dolazaka turista u destinaciju te promocije turizma putem različitih komunikacijskih kanala.

Na sastanku je egipatski ministar predložio intenziviranje suradnje putem formiranja radnih skupina i studijskih putovanja novinara i turoperatora te pozvao ministra Lorencina u službeni posjet Kairu.
Ministar Lorencin sastao se tijekom današnjeg dana i s nizom turoperatora, između ostaloga s predstavnicima vodećeg svjetskog turoperatora TUI i najbrže rastućeg britanskog turoperatora Jet2.

Njih je ministar informirao o turističkoj ponudi Hrvatske u 2014. godini, ali i o predviđenim aktivnostima u nadolazećem razdoblju, s naglaskom na jačanju pred i post sezone te snažnijem upravljanju destinacijama.
Ministar je na sastancima najavio realizaciju projekta Kupari, privatizaciju Hotela Plat, Maestral i Imperijal Rab te ovogodišnja ulaganja u hrvatski turizam od 410 milijuna eura.

Predstavnici TUI-ja istaknuli su kako je buking za Hrvatsku u ovom trenutku osam posto veći nego u istom razdoblju lani te da postoji veliki potencijal za uspostavom još snažnije suradnje, a za što je nužno povećanje smještajnih kapaciteta.

Predstavnici kompanije Jet2 naglasili su kako je Hrvatska vrlo popularna destinacija u Velikoj Britaniji te da žele povećati broj letova prema našoj zemlji.

U nastavku dana ministar će se sastati s predsjednikom Njemačke udruge putničkih agencija i organizatora putovanja (DRV), Jurgenom Buchyem, predsjednikom Udruženja njemačkog turističkog gospodarstva (BTW), Michaelom Frenzelom te s bivšim predsjednikom ADAC-a za turizma, Maxom Stichom. 

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved