Ruski gosti
17.3.2014. 7:53:15h
Neki hotelijeri bilježe pad ruskih dolazaka veći od 50 posto
"Obzirom da su Rusi gosti koji traže visoku kvalitetu smještaja i usluge, ali i da su to gosti koji žele eksluzivan proizvod, zasigurno će to utjecati i na prihode hotelskih kompanija, ugostiteljskih objekata ali i zračnih luka preko kojih ti gosti dlaze u Hrvatsku", istakla je Marina Cvitić te dodala kako ruski gosti u prosjeku troše preko 100 eura, dakle dvostruko od prosjeka
Ktoine / flickr.com

Optimistične planove turističkih kompanija mogao bi pokvariti podbačaj predsezone koju će teško biti nadoknaditi. Rezultati su katastrofalni i lipanj ne budi nadu da će biti nešto bolji. To će se odraziti i na plaće zaposlenih. Za ovu godinu smo ispregovarali povećanje plaća za 2 do 3 posto, što je opet ispod razine inflacije, ni ipak rast koji je rezultat izvrsnih rezultata turističkih tvrtki u 2012. Obzirom na situaciju ove godine, vidjet ćemo što će biti s plaćama nagodinu, istakli su Bruno Bulić , predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (SIK), i Marina Cvitić , predsjednica Odbora za turizam SIK-a, na današnjoj pressici na kojoj su ukazali na veliki pad dolazaka turista iz Rusije i Ukrajine i to zbog nespremnosti hrvatskih vlasti da odgovori na uvođenje viznog režima prema ovim zemljama.
Zbog uvođenja viza za ove goste od 1. travnja, procjenjivalo se da će na Jadranu ljetovati 10 do 15 posto manje ruskih turista, međutim, već sad se u nekim turističkim kompanijama u Istri govori o alarmantnim podacima - o padu većem i od 50 posto.

- Obzirom da su to gosti koji traže visoku kvalitetu smještaja i usluge, ali i da su to gosti koji žele eksluzivan proizvod, zasigurno će to utjecati i na prihode hotelskih kompanija, ugostiteljskih objekata ali i zračnih luka preko kojih ti gosti dlaze u Hrvatsku, istakla je Cvitić te dodala kako ruski gosti u prosjeku troše preko 100 eura, dakle dvostruko od prosjeka, te kao u Hrvatskoj borave prosječno 8 dana što je za oko 3 dana duže od prosjeka.

Piše: Alenka Juričić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved