Osijek
Safari
25.11.2013. 19:22:04h
SAFARI NA DRAVI Osječki 'Zoo hotel' zasjao novim sjajem
Reklo bi se − treća sreća. Hoće li tako biti, pokazat će vrijeme, no osječki poduzetnik Mladen Pejičić uvjeren je da će osječki “Zoo hotel”, koji je nedavno uzeo u zakup, napokon zasjati punim sjajem. Pejičić, inače direktor autokuće, odlučio se na dodatni poslovni iskorak uvjeren da ovaj hotel ima perspektivu.
sebas / flickr.com

Reklo bi se − treća sreća. Hoće li tako biti, pokazat će vrijeme, no osječki poduzetnik Mladen Pejičić uvjeren je da će osječki “Zoo hotel”, koji je nedavno uzeo u zakup, napokon zasjati punim sjajem. Pejičić, inače direktor autokuće, odlučio se na dodatni poslovni iskorak uvjeren da ovaj hotel ima perspektivu.

Podsjetimo, riječ je o hotelu koji je 2007. izgradila i otvorila gradska komunalna tvrtka “Unikom”, koja je vrlo brzo od njega odustala zbog gubitaka te su ga odlučili dati u zakup. S prvim zakupcem nije bilo sreće, a novi vjeruje u uspjeh.

Prema riječima voditelja hotela Igora Šimovića, cilj je da ovaj hotel s četiri zvjezdice bude dostojan prezenter Slavonije i Baranje.
− Već smo uspostavili suradnju s OPG-ima u našoj regiji, odakle ćemo povlačiti namirnice za našu kuhinju. Dakle, cilj je autohtona slavonska i baranjska kuhinja od autohtonih domaćih proizvoda, bilo da je riječ o suhomesnatim proizvodima, jelima od ribe, divljači… − rekao nam je voditelj hotela koji pozornost privlači i prigodnim interijerom.

Dizajn, na kojemu je radio arhitekt Stjepan Ivanović, naime, prilagođen je činjenici da se hotel nalazi na lijevoj obali Drave, neposredno uz Zoološki vrt, od kojega ga dijeli staklena stijenka pa njegovim interijerom dominiraju “zebre“, “leopardi“, “tigrovi“, “žirafe“…

Tako su presvlake stolica “odjevene“ u ruho divljih životinja, a i u sobama dominiraju afričke teme. Sukladno tome, u planu je i suradnja sa Zoološkim vrtom, a “Zoo hotel” prihvaća i životinje pa su u njega dobrodošli i kućni ljubimci.

Novi zakupac, koji je hotel otvorio početkom listopada, u sljedećem razdoblju kani obaviti neke preinake te uvesti novitete, a nova kampanja počela im je odlično jer su već ugostili i predsjednika Republike Ivu Josipovića.

Blizina Kopačkog rita i lovni turizam također su jedan od aduta ovoga hotela koji je smješten na mirnoj lokaciji, no radom skele na Dravi, osim u zimskim mjesecima, vrlo pristupačnoj i iz središta Osijeka. Novi zakupac uvjeren je da hotel ima veliku perspektivu, što je ponovio i na svečanom otvaranju.

− Cilj nam je da gosti dobiju vrhunsku uslugu i da se ovdje osjećaju ugodno. Nudimo sve, od mogućnosti organizacije krstitki do momačkih i djevojačkih večeri i, dakako, svadbi. Ovu priču poklanjam svojoj obitelji, koja me trpi i koja me je podržala u ovoj ideji, iako me je teško pratiti, a zamisao mi je da cijeli hotel funkcionira kao obitelj.

Tako su zajedno sa mnom i mojom suprugom ovih dana sobe spremali i prali prozore i kuhari, konobari i recepcionarke, jer smo sada svi jedna velika obitelj – istaknuo je tada Pejičić.

Hotel se prostire na 1663 četvorna metra površine, a uz restoran, bar i sobe hvali se i dvjema terasama, od kojih je jedna na samoj obali Drave. Tu su i sjenice od kojih staza vodi do dječjeg igrališta s gumiranom podlogom, popularnog Zoo landa, koji je u ljetnim mjesecima omiljeno okupljalište najmlađih Osječana i njihovih roditelja.

U neposrednoj je blizini i trim-staza, a osim pristupa skelom, hotel je dostupan i pješacima budući da do njega vodi šetnica na lijevoj obali Drave koja se pruža sve do sportsko-rekreacijskoga kompleksa s otvorenim bazenima popularne osječke Copacabane.

Piše: Nikola Patković

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved