Predsezona
20.3.2014. 8:25:15h
Istru očekuje dobra predsezona
Prema najavama turoperatora, organizatora putovanja i hotelijera, Istru očekuje dobra turistička predsezona. Ove se godine u istarski turizam ulažu znatna sredstva, pripreme za predsezonu u punom su jeku pa se tako i u turističkom Poreču, uz gradnju akvaparka, obnavljaju i tamošnji hoteli te glavna državna prometnica.
Klovovi / flickr.com

U pripremu ovogodišnje turističke godine uložen je veliki trud, suradnja javnog i privatnog sektora na visokoj je razni, a ove su godine i blagdani u predsezoni krajem travnja i početkom lipnja što je pogodnije nego lani, kaže direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Uz to s turističkih sajmova stižu optimistične najave.

I u Poreču se očekuju dobri rezultati. Čak 25 milijuna eura vrijedna je investicija izgradnje tamošnjeg akvaparka - nove turističke atrakcije koja je Istri nedostajala. Cjelokupne investicije javnog i privatnog sektora u Poreču ove godine iznose čak 560 milijuna kuna, a uz obnovu tamošnjih hotela te prvog hostela, znatno se ulaže i u uređenje plaža.

Ipak, najveći izazov pred turističkim sektorom je produžetak pred i posezone jer plan je, sukladno strategiji razvoja hrvatskog turizma, udvostručiti turističku potrošnju sa 7 na 12 do 14 milijardi eura. Tu se, kažu u Ministarstvu turizam, mora angažirati cijela turistička industrija kako bi se stvorili proizvodi koji će biti motiv dolaska u pred i posezoni.

Piše: Nives Kalebić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved