Vižinada
Ponuda
4.4.2015. 6:08:37h
Vižinada turistima nudi kvalitetnu ponudu
Tijekom 2014. godine Turistička zajednica Općine Vižinada zabilježila je ukupno 2.378 dolazaka što je 20 posto više nego godinu ranije, a u istom je razdoblju ostvareno 22.427 noćenja što predstavlja porast od osam posto u odnosu na 2013. godinu
Judge Joseph Dredd / wikipedia.org

Tijekom 2014. godine Turistička zajednica Općine Vižinada zabilježila je ukupno 2.378 dolazaka što je 20 posto više nego godinu ranije, a u istom je razdoblju ostvareno 22.427 noćenja što predstavlja porast od osam posto u odnosu na 2013. godinu, izvijestio je na skupštini TZ Vižinade njen predsjednik Marko Ferenac.

Lani je na području Vižinade broj ležaja povećan za 25 posto, odnosno za 61 krevet, pa je na koncu godine dosegnuta brojka od ukupno 296 kreveta. "U Turističkoj zajednici ponosni smo na ostvarene rezultate, posebno zato što iz godine u godinu bilježimo porast u broju dolazaka i noćenja", naglašava Ferenac i dodaje: "Kako bi se iznajmljivačima olakšala prijava gostiju uveli smo i online prijavu."

Lani je TZ Općine Vižinada uprihodila ukupno 442,3 tisuće kuna, a utrošila 367,9 tisuća kuna, od toga najveći dio otpada na manifestacije Sveta Marija Vela, Slatka Istra i Biciklistički maraton Parenzana. U istom je razdoblju ostvaren višak prihoda od 74,4 tisuće kuna, čime je pokriven gubitak iz prethodnih razdoblja od 59 tisuća kuna. Tako je TZ Općine Vižinada 2015. godinu započela s  viškom od 15,3 tisuće kuna.

Ferenac je zadovoljan održanim manifestacijama budući je promjenom koncepta organizacije, prema kojem TZ sada neposredno vodi cjelokupnu organizaciju, uspostavljena bolja uravnoteženost prihoda i rashoda. Sve su lanjske manifestacije u Vižinadi bile dobro posjećene, što pokazuje da je gostima ponuđena kvalitetna dodatna ponuda. Turistička zajednica je osim manifestacija u suradnji s Općinom Vižinada sudjelovala i na mnogim sajmova na kojima je predstavljala Vižinadu kao zasebno turističko odredište. Ferenac posebno izdvaja sudjelovanje na sajmu Agro Arca održanom u Biogradu na moru.

Uz to iznajmljivačima i proizvođačima s ovog područja, koji sudjeluju u turističkom proizvodu Vižinade pružana je marketinška podrška, objavljivanjem letaka i drugog promidžbenog materijala. Prošlu je godinu obilježilo i uvođenje turističkog vlakića čime je Parenzana dobila novu atrakciju, koja u budućnosti Vižinadi, kao jednoj od važnijih postaja može dovesti više gostiju i poboljšati turističku ponudu.

Piše: M. Rimanić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved