Bez razloga?
8.4.2015. 8:17:48h
Lorencin ljutit na šefove stranih ureda HTZ-a
Direktorima se zamjera što nisu bolje reklamirali “Hrvatsku 365”, a ministar im poručuje da nitko nije zaštićen na svojoj poziciji
/ freepix.biz

Pojedinim direktorima inozemnih ureda Hrvatske turističke zajednice ozbiljno se ljulja stolac. Zamjera im se što nisu bolje reklamirali jedan od prvih prioriteta domaćeg turizma, projekt produljenja sezone “Hrvatska 365”. Ministra turizma posebno je naljutilo kada se ispostavilo da za taj projekt, na koji će se u 2015. izravno potrošiti oko šest milijuna kuna, a neizravno puno više, nisu čuli čak ni neki od najvećih europskih turoperatora. Ovaj bi propust direktorskog mjesta mogao koštati i neke od direktora koji su tek lani stupili na tu dužnost.

Pod posebnim su povećalom dva predstavništva u Njemačkoj, ali i neka u zemljama odakle je lani stiglo manje gostiju, poput poljskog. Natječaji za izbor novih direktora, kojima istječe mandat ili ih se želi zamijeniti, bit će raspisan do ljeta.

“I ministar i direktor HTZ-a inzistiraju da 19 predstavništava po svijetu funkcionira besprijekorno. Taj pogon HTZ godišnje stoji oko pet milijuna eura i preskup je da bi se tolerirale i manje pogreške, a kamoli nešto ovako krucijalno”, kaže naš izvor. Sam ministar Lorencin ne potvrđuje niti demantira da će biti smjena i kaže: “Svi direktori imaju još dva-tri mjeseca da se iskažu, ali nitko nije zaštićen. Jedina je zaštita rad.”

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved