Zdravstveni turizam
13.4.2015. 5:13:57h
Hrvatski veleposlanik u Indiji otkriva što bi nam najprije moglo dovesti indijske turiste
Zdravstveni je turizam najbrže rastuća grana turizma u svijetu. Unatoč dugoj tradiciji lječilišta, Hrvatska za vodećima ipak zaostaje.
NEC Corporation of America / flickr.com

Kvarnerski zdravstveni radnici odlučili su se na zajednički nastup na inozemnom tržištu. Rezultati su već vidljivi. Stomatolozi, estetski kirurzi i drugi medicinari na Sjevernome Jadranu imaju sve više stranih pacijenata. Cijenom ali i kvalitetom usluge, privlače strance na liječenje u Hrvatsku.

"Imamo iz New Orleansa pacijenta jer tamo metoda koju želi košta pet tisuća dolara, a ovdje košta svega tisuću dolara", rekla je dr. Vlasta Brozičević, vlasnica poliklinike.
Kvarner posjećeniji nego lani: Preko 90.000 turista u prva tri mjeseca!
Strani pacijenti sve češće posjećuju i državne medicinske ustanove. Čak su tri takve na Kvarneru.
"To su pretežito nama bliže zemlje, znači Austrija, Slovenija, Njemačka. Imali smo jako dobru suradnju sa Česima. U zadnje vrijeme nam se otvara rusko tržište tako da imamo pacijenata i s tog tržišta", objašnjava Damir Lončarić, ravnatelj medicinske ustanove.
Kvarnerski su se medicinari, privatnici i javno zdravstvo, nedavno udružili u klaster.
"Naša destinacija Kvarner zajedničkim snagama objedinjenom ponudom može konkurirati i ustrajati na inozemnom tržištu", dodaje Lončarić.
Stanovnici Mljeta u problemima: "Svake zime i svako proljeće ista priča"
Primjer Kvarnera uskoro bi trebao slijediti i ostatak hrvatske obale.
"Upravo za razvoj turizma na kontinentu, taj oblik može biti presudan, ali nikako manje bitan ni na Jadanu u pred i pod sezoni jer na ljeto će gosti za proizvod sunca i mora doći iovako, smatra  Želimir Kramarić, pomoćnik ministra turizma.
Strani pacijenti koji dolaze na oporavak u Hrvatsku uglavnom stižu s obiteljima. Za njih valja još osmisliti kvalitetne sadržaje kako bi dobro iskoristili slobodno vrijeme.

Piše: Marko Balen
Link na originalni članak

Korisni linkovi:
WIKI - Zdravstveni turizam: definicija, povijest i podjela

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved