Slavonski Brod
Zagrebački studenti
19.4.2015. 9:59:51h
Može li Slavonski Brod postati nova turistička shopping meka?
Brodskoj javnosti predstavljeni su novi projekti koji bi mogli dodatno doprinijeti turisičkom i gospodarskom razvoju Slavonskog Broda i okolice.
/ slavonski.hr

Brodskoj javnosti predstavljeni su novi projekti koji bi mogli dodatno doprinijeti turisičkom i gospodarskom razvoju Slavonskog Broda i okolice. Riječ je o projektima „lietaranog“ i „shopping“ turizma na kojemu su pet mjeseci intenzivno radili i pripremili ih studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, s kojim Turistička zajednica grada Slavonskog Broda već nekoliko godina njeguje uzornu suradnju na valorizaciji i pozicioniranju turističkih potencijala grada na Savi.

Na spomenutim projektima studenti 5. godine pod vodstvom docenta Josipa Mikulića radili su dobrovoljno u okviru obveznog kolegija Marketinga i menadžmenta u turizmu. Turistička zajednica Slavonskog Broda nagradila je svakog studenta koji je bio angažiran na ova dva projekta i to novčanim iznosom od 1000 kuna. „Imali smo zadatak osmisliti projekt, odnosno turistički proizvod na temu bajki Ivane Brlić Mažuranić koji bi privukao razne turiste u Slavonski Brod. Morali smo osmisliti nešto novo što možda već nije bilo viđeno. Tako smo osmislili jedan zabavni park koji bi obuhvaćao gastronomske, sportsko-rekreacijske i razne druge sadržaje koji bi bio za cijelu obitelj, odnosno obitelji s djecom, gdje bi svi mogli sudjelovati, i podijelili smo ga u nekoliko cjelina, objasnila je studentica Eva Medak projekt literarnog turizma na kojemu je radilo petero studenata.

Druga skupina studenata radila je na projektu shopping turizma. Imali su zadatak pronaći ideju  kako pretvoriti Slavonski Brod u shopping city. „Nama nije bio cilj otvoriti još jedan shopping centar u nizu gdje će se turisti zadržavati, već cijeli Slavonski Brod razviti u shopping destinaciju. Preporuke su da se treba pojačati turistička ponuda općenito, tu se baziramo na gastronomiju, da se treba prepoznati Slavonski Brod u smislu autohtonosti potencijala grada i da to sve treba ukomponirati u jedan lijepi turistički proizvod koji bi svraćao ljude s autoceste da u Slavonski Brod i u njemu se zadrže dulje od jednoga dana, objasnili su studenti Monika Stankić i Ivo Vrkljan prezentirajući projekt shopping turizma.

Na dobru suradnju sa zagrebačkim Sveučilištem podsjetio je i gradonačelnik i predsjednik gradske turističke zajednice Mirko Duspara. „U studenom prošle godine pozvali smo u Brod grupu studenata s Ekonomskog fakulteta iz Zagreba. Ponudili smo im lokacije koje bi trebali posjetiti. Jedan od prvih je bila naša tržnica kojom su bili oduševljeni. Pokazali smo im Korzo, spomen dom Dragutina Tadijanovića, kuću Ivane Brlić Mažuranić, Tvrđavu. Bili su oduševljeni gradom, jer većina ih je nažalost do tada samo prolazila kroz Brod. Dogovorili smo daljnju suradnju i danas imamo ova dva vrlo bitna i dobra rada. Drugi projekt je vezan uz shopping turizam koji je sve izraženiji u Slavonskom Brodu i zanimljiv nama susjednim zemljama, prije svega BiH. Oni su pokazali svoje razmišljanje kako bi to trebalo izgledali i u kojem pravcu treba ići i mislim da ima dosta dobrih ideja koje u svakom slučaju trebamo iskoristiti“, kazao je gradonačelnik Duspara. Smatra realno ostvarivim oba projekta, posebno ovoga prvog koji se odnosi na tematski park Ivane Brlić-Mažuranić koji je već ugrađen u Master plan razvoja turizma do 2020., a s obzirom da je riječ o značajnoj investiciji trebat će posegnuti za novcima iz EU fondova.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved