Našice
Ornitologija
22.4.2015. 11:32:57h
Našičani žele pokrenuti turizam temeljen na promatranju ptica
Kako bi gostima što više približila prirodne specifičnosti Našica, Turistička zajednica u suradnji s Zavičajnim muzejem osmislila je brošuru pod nazivom ''Ptice našičkog kraja''
Michael Woodruff / flickr.com

Kako bi gostima što više približila prirodne specifičnosti Našica, Turistička zajednica u suradnji s Zavičajnim muzejem osmislila je brošuru pod nazivom ''Ptice našičkog kraja'' u kojoj je prezentiran novi turistički sadržaj temeljen na promatranju ptica. Novi promotivni proizvod u završnoj je fazi pripreme i do Svjetskog dana ptica selica, koji se obilježava drugog vikenda u svibnju, bit će tiskan. Brošura će biti tiskana u nakladi od 1000 primjeraka, na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku. Bit će namijenjena distribuciji na sajmovima, uredu Turističke zajednice i turističkim agentima koji tijekom godine posjećuju Našice. Donosi povijesne, kulturne i turističke informacije, kontakt-podatke svih pružatelja turističkih usluga i proizvoda te prikaz vrsta ptica koje obitavaju u našičkom kraju.

Direktor Turističkog ureda Srečko Perković ističe da je brošura nastala kao nastavak unapređivanja turističke ponude u Našicama, a radi se o promatranju ptica, sve popularnijem obliku turizma u Europi i svijetu.
- Prva grupa agenata koji se bave promocijom promatranja ptica, njih 13, uskoro stiže i želimo im predstaviti naš novi turistički proizvod. U Našicama smo jako malo obraćali pažnju na alternativne oblike turizma kao što je promatranje ptica i zato smo se odlučili na tiskanje brošure - kazao je Perković.
Na našičkim i đurđenovačkim ribnjacima, okolnim hrastovim šumama, našičkom parku te poljima, pašnjacima i livadama može se vidjeti više od 60 raznih vrsta ptica koje su snimili mladi Našičani Dora Dvoržak i Josip Ledinšćak, ujedno autori fotografija u brošuri, a koji su dugogodišnji promatrači i fotografi ptica te ljubitelji prirode. Promatranje ptica jedan je od najljepših načina opuštanja u prirodi koji u svijetu ima sve više poklonika. Da bi projekt zaživio i u Našicama, Perković kaže da treba maksimalno raditi na izgradnji potrebne infrastrukture.
- Našice imaju nekoliko zanimljivih destinacija za promatranje ptica, znači mogućnosti za razvoj tog oblika turizma postoje. Brošura je prvi korak, a sljedeće je angažiranje gradskih projektnih menadžera na privlačenju europskih sredstava da se taj projekt materijalizira, odnosno da se izgradi potrebna infrastruktura - kaže Perković.
Uz ovu brošuru, u pripremi je tiskanje novog gradskog prospekta, a u planu je i publikacija o arheološkim nalazištima u našičkom kraju.

Piše: S.Fridl

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved