Suradnja
22.5.2015. 6:07:43h
Lorencin i Počivalšek o turističkoj suradnji Hrvatske i Slovenije
Ministar turizma Darko Lorencin danas je službeno posjetio Sloveniju, gdje se najprije u Mariboru sastao s ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravkom Počivalšekom, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj turističkoj suradnji Hrvatske i Slovenije, ali i mogućim novim zajedničkim projektima.
Dennis Jarvis / flickr.com

Ministar turizma Darko Lorencin danas je službeno posjetio Sloveniju, gdje se najprije u Mariboru sastao s ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravkom Počivalšekom, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj turističkoj suradnji Hrvatske i Slovenije, ali i mogućim novim zajedničkim projektima. Ministri su osim toga razmijenili informacije o aktualnosti turističkog sektora, s naglaskom statističke podatke o turističkom prometu u 2014. godini te aktivnostima i mjerama za pripremu turističke 2015. godine. Ministri su zaključili kako je suradnja dviju država na području turizma jako dobra, ali da isto tako postoji još niz mogućnosti za dodatno unaprjeđenje.

„Hrvatska i Slovenija imaju veoma dobru turističku suradnju, posebice u segmentu zajedničkog predstavljanja na dalekim tržištima koje je do sada pokazalo jako dobre rezultate. Slovenski turisti su među najvjernijim i najbrojnijim gostima na našoj obali, na čemu im od srca zahvaljujem, ali i domaći turisti su česti gosti u Sloveniji, posebice u zimskim mjesecima. Dakle, suradnja i turistička razmjena između zemalja zaista je na viskom nivou, a vjerujem da ćemo je kroz buduće zajedničke projekte dodatno unaprijediti te da će Hrvatska i Slovenija postati još snažniji turistički partneri.“, izjavio je tom prilikom ministar Lorencin.

Osim što je Hrvatska vrlo popularna destinacija među slovenskim turistima koji čine oko 11 posto udjela u ukupnom turističkom prometu, na sastanku je istaknuto i kako Hrvatska spada među najvažnija emitivna tržišta u Sloveniji. Prošle su godine hrvatski turisti po broju dolazaka bili na 4. mjestu, a po broju noćenja na 6. mjestu, što je u ukupnom turističkom prometu Slovenije udio od 5 posto.

Posebna pozornost posvećena je na sastanku zajedničkim nastupima Hrvatske i Slovenije na udaljenim tržištima, pod sloganom „Experience Croatia, Feel Slovenia“ te prijedlozima oko daljnjeg predstavljanja.

„Slovenija i Hrvatska jako dobro surađuju na području turizma. Želio bih svakako istaknuti zajedničke promocijske aktivnosti na udaljenim tržištima. Zaključili smo s ministrom Lorencinom kako postoji još niz mogućnosti za nadogradnju suradnje, posebice u investicijama u turizam obiju država i u stvaranju zajedničkih turističkih proizvoda. Mnogo zanimljivih projekata bilo je realizirano u okviru međugranične suradnje, a nekoliko će biti također realizirano i u novoj financijskoj perspektivi 2014.-2020. Republika Hrvatska spada među naša najvažnija turistička tržišta. Hrvatski turisti posjećuju Sloveniju uglavnom u zimskim mjesecima, zato im se želimo predstaviti kao zelena, aktivna i zdrava destinacija koja je zanimljiva i u ljetnom periodu.“, istaknuo je ministar Počivalšek.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved