Pula
Fond za razvoj turizma
3.6.2015. 5:57:44h
Za uređenje Hidrobaze 1,5 milijun kuna
Na temelju programa Fonda za razvoj turizma kojega provodi Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, najviši iznos bespovratnih sredstava dodijeljen je Gradu Puli, čak 1,5 milijun kuna za projekt uređenja plaže Hidrobaza.
/ glasistre.hr

Na temelju programa Fonda za razvoj turizma kojega provodi Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, najviši iznos bespovratnih sredstava dodijeljen je Gradu Puli, čak 1,5 milijun kuna za projekt uređenja plaže Hidrobaza. Projekt se našao između 54 odabranih iz cijele Hrvatske kojima se unapređuje konkurentnost naše zemlje kao turističke destinacije, razvija nova turistička ponuda te se kroz turizam valoriziraju resursi prirodne baštine.

Info-ploče o zrakoplovnim aktivnostima
Dobivena bespovratna sredstva Ministarstva turizma iskoristit će se za uređenje bivše operativne obale mornaričke zrakoplovne postaje Hidobaza koja ima izniman turistički potencijal, a koja je danas u zapuštenom i ruševnom stanju. Prostor je utvrđen kao kulturno dobro, pa je jedan od temeljnih ciljeva samog uređenja i koncipiranja novog oblikovanja prostora sačuvati aspekt jedinstvene povijesti ovog prostora. Zahvatom se želi prenamijeniti bivši vojni u javni sadržaj.

Svi predviđeni zahvati usmjereni su na prilagodbu prostora novoj namjeni s integracijom povijesnih elemenata pa je tako planirano uređenje komunikacijskih putova, parkirališnih mjesta, obalnog dijela plaže, a planira se i postavljanje informativnih ploča koje prikazuju tragove bogate zrakoplovne aktivnosti.

Prilagodba za osobe s invaliditetom
Planirano je i postavljanje sve potrebne infrastrukture za osobe s invaliditetom te mjesto za spasioca uređeno kao informacijska točka. Uz postavljanje sanitarnih čvorova, svlačionica tuševa predviđeni su i brojni sadržaji za slobodnu igru, dječje igralište, travnate površine za ležanje u sjeni stabala, igralište beach volley, zone za druženje i slično.

U samoj sportsko-rekreacijskoj zoni predviđeni su ostali sadržaji poput skate parka, terena za bmx, strukture za slobodno penjanje i teren za košarku. Za navedeni je projekt izrađena cjelokupna projektna dokumentacija i ishodovane su sve dozvole, a trenutno je u pripremi javni natječaj za odabir izvođača radova.

Inače, ukupna vrijednost bespovratnih potpora koje je Ministarstvo dodijelio putem javnog natječaja je 20,8 milijuna kuna od čega se u Istarskoj županiji sufinancira ukupno 12 projekata s 8,68 milijuna kuna.

Piše: G. Rojnić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved