Split
Nova turistička meka
5.6.2015. 11:12:25h
Split nudi nešto što drugi možda i nemaju - 'Magičan je'
Split ove godine bilježi rekordnu predsezonu. Doživio je i renesansu privatnog iznajmljivanja. Neka tako i ostane!
Mario Fajt / flickr.com

Split je grad koji se mijenja svaki dan. Pa i ne čudi što je to grad koji se sve više turistički razvija. Splićani poduzetničkog duha nisu gubili vrijeme. Odlučili su se i na malo rizika. Otvaraju ugostiteljske objekte, apartmane, hotele, i za sada im ide dobro.

Bili smo u apartmanu koji je otvoren prije nepunu godinu dana.
'U ove apartmane uloženo je jako puno s obzirom da je pozicija apartmana strogi centar', rekao nam je voditelj apartmana Marin Mihaeljvić. 'Split ove godine bilježi rekordnu predsezonu i mislim da će svake godine biti bolje i bolje. Jedna jako pametna investicija.'
Pametno se uložilo i u hostel koji smo također posjetili. Otvoren je prošle godine. Bilježi izvrsnu popunjenost i ima 101 ležaj. Vlasnik Ivan Rađa misli da se isplati.

'Mi mislimo da se isplati jer ovakav tip smještaja nedostaje gradu Splitu u ponudi i očekivanja od sezone su nam jako dobra', rekao je. Otvara se sve više restorana. Neki u srcu stare gradske jezgre nude poseban jelovnik.
'Očekivanja su bila znatno manja nego što smo mislili. Odlučili smo se na ovakav potez iz razloga jer smo vidjeli veliki potencijal u gradu Splitu za gastornomski napredak, i trudimo se napravit nešto drugačije', kaže voditelj restorana Luka Bokavšek. A da je Split poseban i da nudi nešto što drugi možda nemaju znaju i turisti.
'Dubrovnik je poput nekog grada iz bajke. Split je više životniji, ali uživamo gdje god bili', rekla nam je Julia iz SAD-a, dok Viktor iz Brazila kaže kako su 'svi nasmijani i ljubazni'. 'Magičan je', dodaje brazilski gost. Neka magičan i ostane, jer samo tako će ga turisti sve više voljeti.
Poduzetnički duh kod Splićana je čini se dobro proradio. Očito su odlučili i na rizik ali samo tako je moguće uspjeti. Od početka godine otvorilo se gotovo pedeset novih ugostiteljskih objekata i 29 kafića.

Split je u dvije godine zapravo doživio renesansu privatnog iznajmljivanja. Danas u Splitu tako ima znatno više kreveta u privatnom smještaju nego u hotelskom.
Neki to vide kao mali minus. No u sljedećim godinama i to bi se trebalo donekle promijeniti. Grad bi trebao dobiti najmanje šest novih hotela u koje bi se trebalo uložiti više od 200 milijuna eura.
A onda još kada uskoro bude gotovo i pristanište za kruzere, pa Split bi mogao reći da je prava turistička meka!
No za to ćemo se još malo strpjeti. Ali napredak i u zadnje dvije godine je impresivan. Samo da grad zadrži onaj štih koji ga godinama krasi.

Link na originalni članaka

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved