Mlade poduzetnice
17.6.2015. 6:11:49h
Velolučke učenice turistima ponudile jedini sveobuhvatni vodič otoka Korčule
Vježbenička tvrtka “Ankora” d.o.o. srednje škole “Vela Luka” predstavila je “Turistički vodič otoka Korčule”, na oduševljenje lokalnog stanovništva, a pogotovo turističkih zajednica otoka Korčule
Pero Kvrzica / flickr.com

Vježbenička tvrtka “Ankora” d.o.o. srednje škole “Vela Luka” predstavila je “Turistički vodič otoka Korčule”, na oduševljenje lokalnog stanovništva, a pogotovo turističkih zajednica otoka Korčule koje su, uz Ministarstvo turizma, Općinu Vela Luka i Dubrovačko-neretvansku županiju, podržale ovaj hvalevrijedan projekt mladih poduzetnica.

Na 75 stranica informativnog i zanimljivog materijala vrijedne školarke Anamarija Barčot, Ivana Dragojević, Ana Jakovljević, Andrea Kecić, Katarina Marinović, Antonija Protić, Emma Rubeša, te Dorea i Ivana Žuvela opisale su svoj otok kroz mnoštvo zanimljivih priča i korisnih informacija, dokazavši time tvrdnju da svaki otok ima priču, koju samo treba znati ispričati.

– Ovo je iskustvo uvelike obogatilo moje srednjoškolsko obrazovanje, a utjecalo je i na moju odluku da nastavim u smjeru menadžmenta u turizmu. Radeći u turističkoj agenciji, dijelila sam prošlogodišnje vodiče koji su dočekivani s oduševljenjem – kazala nam je direktorica vježbeničke tvrtke “Ankora” d.o.o. Andrea Kecić, dodavši da je rad na vodiču bio zahtjevan, ali da su svi članovi tima predano radili pa zastoja nije bilo.
Projekt započet 2010.

Riječ je o uspješnom projektu započetom 2010. godine na inicijativu ondašnjeg načelnika općine Vela Luka Borisa Žuvele, koji se toj školi obratio da izradi prvi turistički vodič za Velu Luku, ispravno uvjeren da za to ne treba tražiti pomoć vanjskih agencija. Zahvaljujući toj dobroj ideji, uz pomoć predanih i posvećenih nastavnica Maje Tičinović i Andree Živko, velolučki učenici i učenice već petu godinu turistima na Korčuli nude jedini sveobuhvatni vodič, na čemu su im zahvalni svi djelatnici u turizmu.

– Najvažnije je to što djeca tako stječu iskustva koja će im koristiti u profesionalnom smislu, a sigurno da je značajna i korist koju lokalna zajednica dobiva njihovim angažmanom. Djeca predano rade i uživaju u tome pa rezultati ne izostaju – kazala je nastavnica Tičinović

Sve zanimljivosti vezane uz običaje, povijest i osobitosti pojedinih korčulanskih mjesta, kao i korisne informacije o dostupnim plažama te voznim redovima autobusa, trajekata i katamarana, sadržane su ovom vodiču koji obiluje i mnoštvom prikladnih fotografija.

Za svako je mjesto priložena mapa sa žutim stranicama i oglasima koji će posjetiteljima otoka, osim osnovnih informacija, ponuditi sve, od smještaja, “ića i pića”, preko najma vozila i drugih zanimljivosti, pa do otočnih suvenira.

Na kraju vodiča nalazi se i mali rječnik koji će gostima pomoći u osnovnom sporazumijevanju s otočanima, a njegova je dodatna vrijednost zasigurno i predložena tura po otoku koja gostu nudi sadržajno upoznavanje otočnih tajni u devet dana.

Piše: Tanja Giovanelli

'Gastro vodič'
Učenice okupljene u vježbeničkoj tvrtki "Ankora" ove su godine, uz potporu Ministarstva turizma, prvi put priredile i "Gastro vodič otoka Korčule", koji upravo prolazi posljednju fazu pripreme za tisak. U tom jedinstvenom gastronomskom vodiču nekog dalmatinskog otoka okupljeno je 30-ak ugostitelja.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved