Zagreb
Odlični rezultati
19.6.2015. 5:37:43h
U svibnju Zagreb posjetilo 175 tisuća turista
Zagreb je u svibnju ove godine posjetilo 10 posto više turista u odnosu na isto vrijeme prošle godine, a rezultati najavljuju uspješno ljeto
G0DeX / flickr.com

Zagreb kontinuirano bilježi sve veći broj turista. Kao i svih prethodnih mjeseci, i svibanj je nadmašio rezultate od prošle godine.

- Imali smo 175 tisuća noćenja i 105 tisuća dolazaka, što je 10 posto u odnosu na rezultate iz svibnja prošle godine. Najviše gostiju stiglo nam je iz Južne Koreje, Njemačke, Italije i Bugarske - izjavila je Darja Juzbašić iz Turističke zajednica grada Zagreba.
Ovi podaci najavljuju uspješno ljeto.
- Očekujemo da će Zagreb i dalje bilježiti dobre rezultate. Prošle godine najposjećeniji je bio kolovoz, no porast broja turista očekujemo tijekom cijele godine. U rujnu također imamo brojne manifestacije koje su interesantne turistima, ali i domaćim gostima - dodala je Juzbašić.
Promocija Zagreba aktualna je i na stranom tržištu.
- Izdali smo posebno izdanje "Time Out Zagreb" za 2015. i 2016. godinu na čak 120 stranica. Zagreb se predstavlja kroz zanimljive članke, a Englezima se na taj način daje uvid u povijesne znamenitosti Zagreba, a i prezentiraju se atraktivni restorani, kafići i muzeji - s oduševljenjem je rekla Juzbašić.
Ovo je samo jedan u nizu primjera dobre suradnje koja će se nastaviti i ubuduće.
- Suradnju smo započeli 2007. godine kada smo izdali prvi časopis o Zagrebu. Imajući pozitive reakcije od strane tržišta odlučili smo nastaviti s prezentacijom Zagreba u inozemstvu i s time ćemo nastaviti i dalje - dodala je Juzbašić.
Zahvaljujući raznolikoj turističkoj ponudi porast broja gostiju očekuje se i u lipnju.

Piše: Marija Horvat

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved