S posebnim potrebama
21.6.2015. 19:06:05h
Turizam trebamo učiniti pristupačnim osobama s invaliditetom
Ivan Jakovčić kao suautor Deklaracije o pristupačnom turizmu naglašava važnost prilagodbe hrvatskog turizma potrebama osoba s invaliditetom
Joshua Zader / flickr.com

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić kao suautor Deklaracije o pristupačnom turizmu naglašava važnost prilagodbe hrvatskog turizma potrebama osoba s invaliditetom. Jakovčić smatra da u tom području turističke usluge Hrvatska ima velike potencijale. Procjenjuje se da u EU-u trenutačno živi 80 milijuna osoba s invaliditetom. U Deklaraciji EP-a poziva se Europska komisija i zemlje članice da poduzmu mjere na području pristupačnosti u turizmu za milijune putnika s posebnim potrebama.

"Kao jedan od suautora deklaracije Europskog parlamenta o pristupačnom turizmu želim ukazati na velike potencijale koje Hrvatska ima u pružanju turističkih usluga osobama s invaliditetom. Nekoliko milijuna osoba s invaliditetom svake godine putuje Europom suočavajući se s problemom pristupačnosti fizičkog okruženja, informacija i ostalih usluga. U Hrvatskoj trebamo žurno poraditi na poboljšanju pristupačnosti turističkih usluga. Zato pozivam naše turističke tvrtke i javni sektor u turizmu da uklone sve moguće barijere s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom. Tako će Hrvatska svoje turističke potencijale moći još više otvoriti osobama s
posebnim potrebama. Pristupačnost usluga osobama s invaliditetom za mene je jedno od temeljnih ljudskih prava."

   Učiniti Europu pristupačnijom za osobe s invaliditetom važan je dio strategije EU-a u području borbe protiv diskriminacije. EU je pripremila niz mjera u području zakonodavstva i standardizacije kako bio se povećala pristupačnost izgrađenog okoliša te kako bi se poticalo tržište pristupačnih proizvoda i usluga poput turizma na području EU-a.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved