Belišće
Turistički sadržaj na selu
23.6.2015. 7:58:49h
U Belišću apartman za seoski turizam
Gosti mogu uživati u prirodi, miru, blizini Drave, domaćim proizvodima
Lidija Aničić / glas-slavonije.hr

Prije nešto više od mjesec dana i Belišće je na svojoj raznovrsnoj turističkoj karti ucrtalo još jedan novi sadržaj koji dosad nije imalo – seoski turizam u vlasništvu Smiljane (51) i Joze (56) Vincetića iz Belišća.

Na kraju Ulice kralja Dmitra Zvonimira u srcu prirode svoja je vrata otvorio apartman za prihvat gostiju s četiri zvjezdice registriran za četvero gostiju s prekrasnom velikom terasom. Ova vrijedna obitelj, koja je dosad već imala registrirani OPG za proizvodnju voća i povrća te proizvodnju i preradu mesa, odlučila je krenuti u nove poslovne izazove prateći suvremene trendove.
- Uz već postojeći OPG s tri plastenika i obradivim površinama od oko 3 hektara na kojima uzgajamo 50-ak vrsta voća i mnogo vrsta povrća, među kojima su i brojne rijetke sorte u nas poput batata, te koje traže cjelodnevni angažman i rad, nije nam bilo lako odlučiti se za novi projekt. No kako smo u kući imali neiskorištenog prostora, a nalazimo se na zaista atraktivnoj lokaciji koja je idealna za odmor i opuštanje, ali i razne vrste proslava, smatrali smo da bi to bila dobra ideja. To više što su nam u susjednoj Baranji dokazali kako je ovakva vrsta turizma u svijetu sve traženija. I tako je sve krenulo - pričaju Smiljana i Jozo.
Ovi poduzetni Belišćani, koji su početkom 90-ih godina stan u središtu Belišća odlučili zamijeniti kućom na periferiji gdje su prvih godina nakon doseljenja imali farmu krmača, kokoši nesilica te se bavili povrtlarstvom, znali su da novi projekt znači i nova velika ulaganja. Stoga su spremno u novi apartman na oko 65 četvornih metara utrošili više od 150.000 kuna od čega je najveći dio vlastita ušteđevina.
- Velika pomoć projektu bila nam je i potpora Ministarstva turizma u iznosu od 50.000 kuna, no uz opsežan posao oko uređenja i udovoljavanja propisima i standardima, puno teži dio bili su nam administrativni poslovi i prepreke, bez kojih bi se zasigurno puno više naših ljudi odlučilo krenuti u nove projekte i poslove poput naših, iskreni su vlasnici prvog belišćanskog seoskog turizma.
Ipak, veliki uloženi posao, trud i sredstva u uređenje ubrzo je zamijenilo veliko zadovoljstvo kada su počeli stizati i prvi gosti iz Dubrovnika, Konavala, Rijeke te izrazili oduševljenje viđenim.
- Posebno ih je oduševila mogućnost da sami odlaze u naš vrt te izaberu i beru voće i povrće koje žele konzumirati, a u nas je doista uz mnoštvo domaćih proizvoda u svako doba godine ponešto: od jagoda, trešanja, krušaka, kupina, šljiva, aronija, rajčica, paprike, krastavaca… Osim toga, mir i tišina te priroda oko nas i blizina rijeke Drave, kao i mnogih drugih sve zanimljivijih turističkih destinacija u Slavoniji i Baranji dovoljno su atraktivna pozivnica i za druge goste ne samo iz Hrvatske nego i izvan nje koji se žele dobro provesti, ali i odmoriti - kažu Vincetići za čiji seoski turizam, koji je oglašen i na internetu, stiže sve veći broj upita potencijalnih gostiju.

Piše: Lidija Aničić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved