Zamjerka
30.11.2013. 7:38:55h
Hotelijeri zamjerili nedolazak ministara Jovanovića i Mrsića
Svi su ministri potvrdili dolazak, pa otkazali praktički nekoliko sati prije početka, zamjerio je Kristian Šustar
JasonParis / flickr.com

Dvodnevni hotelijerski skup očekivano se vrtio oko povećanja PDV-a, pa je Vlada prozvana i na samom zatvaranju.

- Znači li najava o podizanju međustope za smještaj i ugostiteljstvo s deset na 13 posto, da se zapravo odustaje od Strategije razvoja turizma do 2020., koja je donesena prije samo sedam mjeseci - pita Kristian Šustar, predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu, aludirajući na visoko postavljene ciljeve u Strategiji i činjenicu da je i porezno rasterećenje jedna od strateških odrednica.
Ni drugog dana, međutim, nije bilo predstavnika Vlade koji bi sve to čuli. Hotelijeri su zamjerili i ministrima obrazovanja i rada što su izignorirali skup koji se, među ostalim, bavio obrazovanjem turističkih kadrova te za turizam također gorućim pitanjem; radnim odnosima i izmjenama Zakona o radu. Izostao je i resorni ministar Darko Lorencin, ali njega su, kako se čulo, spriječili zdravstveni problemi.

- A svi su ministri potvrdili dolazak. Otkazali su, pak, praktički nekoliko sati prije početka skupa - zamjerio je Šustar.

Na Kongresu hotelijera je, inače, dr. Josip Perić, dekan opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu, iznio i vrlo jasnu računicu što bi hrvatsko hotelijerstvo izvuklo iz minusa.

- PDV bi umjesto na 13 morao ići na 9,5 posto, kuna bi postepeno tijekom pet godina trebala slabiti i doći na 8,8 do 9,3 kune prema jednom euru, a kamatne stope bi trebale biti između dva i četiri posto - kazao je dr. Perić.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved