Kneževi Vinogradi
Turistička budućnost
9.7.2015. 4:57:58h
Gradit će hotel i urediti jezero u blizini
Već iduće godine, ako budu realizirani svi planovi, RC Bazeni u Kneževim Vinogradima mogao bi postati jedan od pojmova turističke ponude Baranje
Ivica Getto / glas-slavonije.hr

Otkako su od osječke Gradnje preuzeli upravljanje kompleksom, u tvrtki Kneževi parkovi, potpomognuti općinom Kneževi Vinogradi, ''kemijaju'' kako poboljšati ponudu i privući još veći broj gostiju, ne samo domaćih.

- Načelnik općine (Deneš Šoja, nap.a.) upravo je u Zagrebu, gdje prezentira već gotove projekte vezane uz gradnju hotela, uređenje jezera u neposrednoj blizini kompleksa i ostale - kaže direktor Kneževih parkova Damir Paulić, napominjući kako je riječ o ciljanom natječaju Ministarstva poduzetništva koji je vezan za gradnju minihotela. Za realizaciju, nastavlja, potrebno im je približno tri milijuna kuna, a prednost vidi u tome što se novoosnovano trgovačko društvo Kneževi parkovi može i kreditno zadužiti te tako ishoditi dio sredstava potrebnih za realizaciju projekta. Budući da je općina Kneževi Vinogradi već poprilično poznata po kontinentalnom turizmu, Paulić drži kako ne bi bilo problema s kreditnim zaduživanjem, za što već ima i jamstva nekih poslovnih banaka.
- Budući hotel zamišljamo kao objekt s tri ili četiri zvjezdice, sa šest dvokrevetnih soba i jednim apartmanom. Uz njega ide i proširenje restorana koji bi, umjesto 200 dosadašnjih, trebao imati 400 sjedećih mjesta - objašnjava Paulić, napominjući kako će se, ako ovaj projekt dobije ''zeleno svjetlo'', javiti i na natječaj Fonda za energetsku učinkovitost, koji sufinancira nabavku vozila na električni pogon.
Ako sve pođe prema planu, tvrdi, bila bi otvorena i nova radna mjesta, a razmišljanja o eventualnoj zaradi svodi na održivi razvoj, točnije - toliko novca koliko je potrebno za plaće zaposlenih i servisiranje pogona.
Sudeći prema početku sezone i najavama meteorologa, RC Bazeni ove bi godine mogao dostići brojku od približno 20 tisuća posjetitelja. ''To je, recimo, prosječan broj posjetitelja u dobrim godinama. Prošle ih je, zbog kišnih dana, bilo manje, ali kada sam pripremao planove, računao sam upravo s ovom brojkom'', kaže Paulić, napominjući kako, sudeći prema tradiciji, okolišu i planovima, RC Bazeni imaju svijetlu budućnost. I ne samo u toplijem dijelu godine.
Podsjetimo, u samo nekoliko mjeseci u RC Bazeni, između ostaloga, uloženo je 1,3 milijuna kuna za nove filtar stanice, nakon čije je ugradnje analiza Zavoda za javno zdravstvo pokazala kako je voda iz bazena odlične kvalitete.

Piše: I.Getto

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved